Слідчий із Волині зробив гучну заяву у справі Порошенка

Слідчий із Волині зробив гучну заяву у справі Порошенка

Керівник слідчої групи Державного бюро розслідувань Олег Корецький заявив, що на нього чинили тиск із метою порушення кримінальних проваджень проти експрезидента України Петра Порошенка.

Про це повідомив у фейсбуці адвокат Порошенка Ілля Новіков.

Він додав, що так звана «справа «Ленінської Кузні» щодо експрезидента (продаж ПрАТ «Завод Кузня на Рибальському») закрита.

«Кримінальна справа по "Ленінській кузні" (одна з 24 "справ Порошенко") сьогодні закрита, я отримав постанову від керівника слідчої групи Олега Корецького. На слідчих чинився тиск, про що Корецький погодився розповісти найближчим часом пресі», – написав Новіков.

Корецький у відео заявив: «Я готовий, тому що я тільки за публічність. Коли ти спочатку розслідуєш все нормально, по закону, а потім приходять ці люди якісь незрозумілі, «харківські», починають давати незрозумілі вказівки. Ти їм кажеш: «Немає складу злочину. Нема! Давайте будемо приймати законні рішення». А вони кажуть «уході», бо для тебе немає місця. Тому що ти їм не підходиш… То звісно, що я готовий вийти на пресу. Я прийняв це рішення».

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

 

 

Posted by Илья Новиков on Wednesday, 8 July 2020
Довідково
Олег Корецький працював старшим слідчим Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури Волинської області, у ковельській та луцькій прокуратурах і навіть у Генпрокуратурі.
У 2012-му був призначений на посаду Любомльського міжрайонного прокурора.
У 2014-му став заступником прокурора області Анатолія Коцури, а потім і першим заступником прокурора області Вадима Максімова.
Згодом певний період Корецький навіть виконував обов'язки прокурора Волинської області.
У 2016 році він почав працювати в Геніспекції внутрішніх розслідувань. 

Нагадаємо, 8 липня експрезиденту Петру Порошенку Печерський чуд Києва обирає запобіжний захід. 1 липня суд оголосив перерву в засіданні щодо обрання запобіжного заходу. Сьогодні засідання продовжили.

Читати також: Слідство у справі Порошенка продовжили на три місяці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Шмигаля дали понад мільярд гривень на волинські дороги. Які шляхи відремонтують
Наступна новина Лучанин Тимощук став чемпіоном Росії з футболу
Останні новини
Схожі новини