Справа зниклого волинянина-афганця: біоматеріал для ДНК-експертизи виявився неякісним

Справа зниклого волинянина-афганця: біоматеріал для ДНК-експертизи виявився неякісним
https://pershyj.com

Біоматеріал для проведення ДНК-експертизи, необхідної для повернення Ігоря Бєлокурова з Афганістану на Волинь, виявився неякісним.

Тепер необхідно повторно відібрати зразки для ще одного дослідження. Адже лише результати експертизи зможуть підтвердити чи знайдений в Афганістані Амруддин – зниклий безвісти, 30 років тому, волинянин, пише Експрес.

Як повідомили учасники пошукової групи «Пернач», проблеми з ідентифікацією біоматеріалу виникли через антисанітарні умови, в яких українська команда забирала зразки у липні. Волоски Амруддіна мали порівняти з ДНК Антоніни Бєлокурової, нібито матері знайденого чоловіка. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Подробиці експедиції з пошуку афганця Ігоря Бєлокурова: велика родина, аналіз ДНК та сльози. ФОТО

«Однак ті зразки, які ми привезли в Україну, за словами експертів, мають так званий слід. Очевидно, коли відбирали їх, то у когось з нас були масні руки, і на біоматеріал наклалася чужа ДНК. На жаль, у місці, де відбирали біоматеріал, у нас не було можливості добре продезинфікувати руки. Там вода взагалі за щастя! Окрім цього, була сильна спека, тисячі мух, які постійно сідали на нас, словом, повна антисанітарія. Тож усе це вплинуло на якість біоматеріалів. Зараз шукаємо людину, яка повторно візьме зразки в Амруддина в Афганістані. Цього разу буде використано спеціальний контейнер, подбаємо, щоб була максимальна чистота. На щастя, уже нема такої спеки, тож сподіваємося усе вдасться», – пояснює Олег Чуйко, член пошукової групи.

За його словами, справа займе щонайменше місяць. Адже на відбирання зразків, доставку їх в Україну та проведення експертизи потрібен час. 

«Уже повідомили цю інформацію матері Ігоря. Пояснили, що права на помилку у нас нема. Вона зрозуміла, але сказала, що готова прийняти Амруддина без жодних експертиз. Та мусимо довести справу до кінця. Адже у разі повернення українця, потрібно буде надати йому громадянство, встановити пенсійне забезпечення тощо. І зробити це можна буде лише після остаточного висновку експертизи. Невтішну новину повідомили й Ігорю Бєлокурову. Тримається, вже трохи заспокоївся. Також інтерес місцевих бандитів, які б хотіли нажитися на цій справі, знизився. Тож Амруддин живе своїм життям і чекає проведення експертизи», – додає Олег Чуйко. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Знала б, що він живий – на колінах просила б з полону, - матір афганця, «похованого» 30 років тому

Нагадаємо, у березні цього року українські геологи випадково натрапили на афганця, який за типажем аж ніяк не нагадував місцевого. Чоловік сказав, що звуть його Амруддином, і вимовив два слова, "Волин" та "колодяз". Він не пам'ятав родичів, ні звідки родом. Відео з ним швидко з'явилося у мережі. І вже невдовзі у кадрах люди впізнали хлопця з Волині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Мати безвісти зниклого волинянина зі сльозами приймала дарунки з Афганістану. ФОТО

Ветерани Афганістану одразу ж взялись за пошуки зниклого українця. Хоч справа знову повернулася на початковий етап, вони не втрачають надії, що Амруддін скоро повернеться додому. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни відремонтували пересувний стоматкабінет для 14-ї бригади. ФОТО
Наступна новина Учені сказали, що потрібно пити, щоб довго жити
Останні новини
Схожі новини