Судитимуть посадовців Служби місцевих автодоріг Волині, які організували схему відкатів

Судитимуть посадовців Служби місцевих автодоріг Волині, які організували схему відкатів

Двох заступників директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області» судитимуть за одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

«Волинська обласна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вимагання й одержання неправомірної вигоди двома заступниками директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області», – розповіли у відомстві.

Слідство вважає, що посадовці налагодили схему одержання від підприємців «відкатів» у розмірі 20% від вартості виконаних за договорами підряду робіт зі встановлення систем відеоспостереження на об’єктах будівництва та автодорогах на території Волині.

Договори укладали лиш із тими суб’єктами господарювання, які погоджувалися на такі умови «співпраці».

Правоохоронцям відомо про два епізоди одержання згаданими посадовцями неправомірної вигоди на суму 48 тисяч гривень.

Обох заступників директора державного підприємства обвинувачують у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Звільнених уже з посад чиновників очікує суд.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року на Волині в організації «схеми відкатів» викрили керівництво служби місцевих автомобільних доріг та будівництва.

Під час обшуків у фігурантів провадження та інших причетних до злочину осіб знайшли 130 000 гривень, 2 800 доларів США та 1 600 євро, печатки семи підприємств, чорнові записи, травматичний пістолет, ніж, набої до гладкоствольної рушниці, комп’ютерну техніку, системи відеоспостереження й мобільні телефони.

Згодом звільнили Ігоря Свиридова, який обіймав посаду директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росія тимчасово заборонила експорт гречки в Україну
Наступна новина Показали відремонтовану дорогу Піща-Шацьк. Відео
Останні новини
Схожі новини