«Це дуже круто», - Садовий про луцький завод біоетанолу

«Це дуже круто», - Садовий про луцький завод біоетанолу
Андрій Садовий, фото - ВАР

Вкотре до Луцька приїхав міський голова Львова та екс-кандидат у президенти Андрій Садовий.

Чому знову навідався до обласного центру Волині, він розповів в ефірі Луцького радіо.

Садовий зазначив, що щоразу, відвідуючи чуже місто, відвідує і кілька хороших підприємтв у ньому.

«Мені подобаються круті виробництва. Ви, напевно, не знаєте, але у Луцьку є цукровий комбінат, який виробляє 20% ринку біоетанолу для України. Це дуже круто, тому що, наприклад, у США до 25% до палива додають біоетанол. Для України – це унікальна можливість зменшити енергетичну залежність від Росії. Навіть є такі законопроекти, у яких пропонується додавати 10% біоетанолу до палива», – сказав він.

«Друге велике підприємство, яке ви маєте, це «ВГП» торгової марки «Ruta», воно постачає у 46 країн світу паперову продукцію, серветки і все, що з цим пов’язане. Також ви маєте унікальне підприємство «Татрафан», яке виробляє плівки. Також ви маєте велику долю ринку. І мені важливі ці інноваційні підприємства, тому що я сьогодні хочу краще зрозуміти ситуацію в Україні», – додав Садовий і зазначив, що для нього критерієм роботи будь-якого керівника є створення робочих місць.

«Якщо є робота, тим більше у високотехнологічних галузях, є висока зарплата, то люди нікуди не виїжджають, лишаються тут, сім’ї не розпадаються, – пояснює Андрій Садовий. – І є тоді податки у бюджет, відповідно кошти на освіту, медицину, культуру і на оборону нашої країни».

Також посадовець зазначив, що на луцьких підприємствах дізнався про ряд їхніх проблем, тож пообіцяв, активно попрацювати, щоби покращити лучанам життя.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хмарно і з дощем: прогноз погоди у Луцьку на 19 березня
Наступна новина Волинянин створив найбільшу в Україні ікону з сірників. ФОТО
Останні новини
Схожі новини