Це не єднання, а ілюзія – Бекешкіна про результати виборів

Це не єднання, а ілюзія – Бекешкіна про результати виборів
Директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна

Директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна вважає, що висока підтримка кандидата Владимира Зеленского на виборах не свідчить про єднання країни.  

«Я би сказала, що ні. Бо коли ми дивилися принаймні після першого туру склад виборців Зеленського – вони діляться. Вони діляться так, як ділиться країна. Насправді – це ілюзія об'єднання, це власне наслідок невизначеності. Кожен взагалі в Зеленського вкладає свої мрії, свої побажання», - сказала Бекешкіна в ефірі «Громадського». Її цитує Українська правда

Вона відзначила, що наразі серед виборців Зеленського 37% за членство в НАТО, 33% – за нейтральний статус і 6% за військовий союз з Росією.

«Тому я би не сказала, що це об'єднання стабільне і надійне. Об’єднало країну оце «так далі жити не можна». Це бажання – певний вирок політичній системі, політичній еліті. Об’єднало, так би мовити, заперечення існуючого. А що стосується позитивної майбутньої програми, то тут скоріше Україна лишилась роз’єднаною», - сказала соціолог.

Вона також відзначила, що у другому турі люди значною мірою голосували проти Порошенка, а не за Зеленського.

«Кожен вкладає свій зміст у те, що він хоче. Але вже перші кроки Зеленського в політиці будуть ділити електорат», - підсумувала Бекешкіна.

Нагадаємо, 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України.   Згідно з даними екзит-полу, за Зеленського віддали голоси 73.2% опитаних українців, за Петра Порошенка – 25.3%.

Президент Петро Порошенко сказав, що він і його команда готові допомагати в перехідний період новому президенту Володимиру Зеленському.  

Пізніше Порошенко привітав свого опонента коміка Володимира Зеленського з перемогою на виборах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині проголосувало 64 % виборців. Гірше голосували на Рівненщині, краще – на Львівщині
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 22 квітня
Останні новини
Схожі новини