«Ця людина негідна такої посади», - атовець з Луцька про нового очільника Генштабу Хомчака

«Ця людина негідна такої посади», - атовець з Луцька про нового очільника Генштабу Хомчака
Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак

Учасник АТО, боєць батальйону «Айдар» Ігор Рицко вважає, що призначення Руслана Хомчака начальником Генерального штабу ЗСУ – помилка. Мовляв він повинен відповідати за «Іловайський котел».

Про це Ігор Рицко розповів в коментарі «Першому».

21 травня президент Володимир Зеленський призначив Руслана Хомчака начальником Генерального штабу ЗСУ. У 2014 році він був командувачем сектору Б сил АТО. Також він командував операцією по виходу військових з-під Іловайська. Тоді, за офіційними даними, загинуло 366 військових, більше 150 вважались зниклими безвісти.

«Я вважаю, що це негідна людина для такої посади. Те, що він залишив солдатів під Іловайськом і втік – негідне командира. Разом з Андрієм Тетеруком та Юрієм Березою вони порушили вказівку начальника Генштабу, почали самовільно раніше прориватись через коридор і потрапили під обстріл. Але замість того, щоб підтримати солдатів, сіли в машину і втекли», - розповідає Ігор Рицко.

Сам Хомчак розповідав, що Іловайськ був під контролем російських військ, мовляв там українським військам протистояли батальйонні групи десантних, десантно-штурмових та мотострілецьких бригад.

Після Іловайської трагедії Хомчак обіймав посаду начальника штабу сухопутних військ ЗСУ. А в серпні-жовтні 2016 року генерал Хомчак - командувач силами АТО на Донбасі. З лютого 2017 року до моменту призначення начальником Генштабу Хомчак був головним інспектором Міністерства оборони

«Призначення його начальником Генштабу – це нехтування пам’яті полеглих під Іловайськом. Я не думаю, що президент не знав про історію з Іловайськом. Можливо, йому донесли неправдиву інформацію про Хомчака. Зараз Семенченко і Бутусов розповідають про нього байки. Бутусов там взагалі не був, а Семенченко – пізніше», - каже колишній військовий.

Зауважимо, командир 2-го Батальйону спеціального призначення «Донбас» Семен Семенченко та головний редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов вважають, що Хомчак невинен у втратах під Іловайськом. 

Натомість, зі слів Ігоря Рицка, наслідком може бути несприйняття Хомчака деякими генералами і саботаж.

«Може бути безперешкедне введення військ Російської Федерації. У мене дежавю 2014 року. Тоді був некомпетентний Міністр оборони Ігор Тенюх, а зараз маємо некомпетентного Хомчака. Ця людина повинна знаходитись від трибуналом за введення військ в Іловайський котел», - наголошує Ігор Рицко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Блиск і злидні «чорного золота» Волині
Наступна новина Ґугл, експрезидент, без радости. 7 найцікавіших змін в українському правописі
Останні новини
Схожі новини