У Брюсселі відбудеться екстрене засідання комісії НАТО — Україна. Коли

У Брюсселі відбудеться екстрене засідання комісії НАТО — Україна. Коли

У Брюсселі 22 лютого відбудеться позачергове екстрене засідання комісії НАТО — Україна на тлі визнання Росією «Л/ДНР». Зазначається, що о 18:00 за київським часом відбудеться також брифінг генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга за результатами засідання.

Про це йдеться на сайті Альянсу, пише Громадське.

Напередодні Столтенберг заявив, що рішення РФ ще більше підриває територіальну цілісність України та порушує Мінські домовленості. Він нагадав, що у 2015 році Рада Безпеки ООН, до якої входить Росія, підтвердила свою повну повагу до суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України.

«Донецьк і Луганськ є частиною України. Москва продовжує розпалювати конфлікт на сході України, надаючи фінансову та військову підтримку сепаратистам. Вона також намагається створити привід для повторного вторгнення в Україну», — вважає генсек НАТО.

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. Бойовики цього дня розпочали активні обстріли. На Луганщині тоді снаряди потрапили на території школи та дитячого садка. У так званих «ДНР» та «ЛНР» почали проводити масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив напередодні, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Також ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО. 19 лютого повідомляли про двох загиблих українських воїнів.

20 лютого, бойовики обстрілювали Луганськ. Повідомляли про одного пораненого українського воїна. З'явилися нові супутникові знімки, які свідчать про активність військ Росії біля України. За даними української розвідки, евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО самостійно повертаються додому, оскільки в Росії їх "ніхто не годує і не розселяє". Луганська теплова електростанція, розташована у місті Щастя, зупинила роботу через обстріли.

Також, 21 лютого ввечері Путін визнав незалежність ОРДЛО. Україна ж їхню незалежність не визнає. Пізніше стало відомо, що Путін направив свої війська в Україну. Міністр оборони України​ Олексій Резніков заявив, що після слів російського президента Владіміра Путіна тепер весь світ знає, те що українці знають уже 8 років. Резніков вважає, що попереду на Україну чекають важкі випробування і будуть втрати. Німеччина ж зупиняє сертифікацію «Північного потоку-2». Британія вводить санкції проти російських банків та олігархів. 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Британія вводить санкції проти російських банків та олігархів
Наступна новина Скільки пар одружилися на Волині у «магічну дату» 22.02.2022
Останні новини
Схожі новини