У Горохівському районі люди протестують проти будівництва сміттєвого полігону

У Горохівському районі люди протестують проти будівництва сміттєвого полігону
У Горохівському районі протестують проти будівництва сміттєвого полігону біля села

У Мар’янівській ОТГ будують сміттєвий полігон. Місцеві жителі проти цього будівництва, адже вважають, що від нього у селі буде неприємний запах.

Про це розповіла жителька селища Мар’янівка Світлана Ковальчук, повідомляє Суспільне.

Півтора року тому на території колишньої Цегівської сільської ради розпочалося будівництво сміттєвого полігону. Будівельники поклали щебеневу дорогу, далі працювати місцеві жителі не дозволили, розповіла жителька села Мар’янівка Ольга Васюренко.

«Це є воля жителів нашого села. Люди повинні сказати своє слово і вони кажуть — ні», – стверджує жінка.

Місцеві жителі кажуть: до найближчого населеного пункту кілометр.

«Якщо буде південний вітер, а вони зазвичай влітку теплі, то весь сморід, який там буде, то буде увесь тут в селі», – розповів житель села Василь Могилецький.

Проєкт нового полігону виготовили 1995 року. Згодом, за словами Горохівського міського голови Віктора Годика, його скоригували, бо виникла необхідність вивезення сміття на полігон і з міста. Щороку, каже міський голова, з Горохова вивозять до півтори тисячі тонн побутового сміття.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Мар’янівський селищний голова Олег Басалик каже: громада підтримує будівництво спільного полігону для трьох ОТГ — Мар’янівської, Горохівської і Берестечківської. Спірним залишається визначення місця його розташування.

У державній екологічній службі області розповіли: влада Мар’янівської ОТГ нічого не зробила за ці п’ять років щодо ситуації на сміттєзвалищі, щоб запропонувати свій варіант.

«Єдиний варіант, який ми бачили, – це варіант Горохова, це найбільша громада, яка експлуатує цей полігон», – розповів начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк.

Читати також: «Приберіть непотріб!» Через купу сміття цукровий завод має претензії до Луцькради


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учені розповіли, коли може початися друга хвиля коронавірусу і якою вона буде
Наступна новина «Райцентром мають бути Маневичі, а не Камінь-Каширський». Зареєстрували петицію і зібрали підписи
Останні новини
Схожі новини