У Грузії затримали Саакашвілі

У Грузії затримали Саакашвілі

У Грузії у пʼятницю, 1 жовтня, затримали колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомив премʼєр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі під час спеціального брифінгу, пише Бабель.

Саакашвілі перебуває під вартою, його перевели до СІЗО у місті Руставі (неподалік Тбілісі).

«У наших правоохоронних структур заздалегідь була інформація про його переміщення — від України до Грузії», — сказав прем'єр.

Як саме затримали Саакашвілі, поки невідомо.

Зазначимо, що вранці 1 жовтня Саакашвілі повідомив, що він прилетів до міста БатуміСаакашвілі заявив, що прибув у Грузію, хоча в МВС не зафіксували перетин кордону, однак правоохоронці заявляли, що він офіційно не перетинав державний кордон і переконували, що він перебуває в Україні у місті Трускавець.

Справи проти Саакашвілі у Грузії

Експрезидент Грузії покинув країну у 2013 році. Проти нього на батьківщині відкрили 4 кримінальні провадження, за двома з них є вироки.

У червні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до 6 років вʼязниці за перевищення службових повноважень. Суд встановив, що у 2005 році Саакашвілі на посаді президента наказав своїм підлеглим побити члена парламенту, бізнесмена Валерія Гелашвілі.

У січні 2018 року Тбіліський міський суд також визнав Саакашвілі винним у справі «про злісне перевищення повноважень» на посаді президента Грузії та присудив йому 3 роки позбавлення волі. Суд встановив, що президент у 2009 році незаконно помилував чотирьох поліцейських, які відбували тюремний термін за вбивство працівника банку.

У 2015—2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію, а в 2015 році отримав українське громадянство, яке в 2017 році втратив. Утім, вже у травні 2019 року президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. З червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету реформ України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У якому стані 12-річний хлопець, якого збив бус інкасаторів на переході у Луцьку. Відео
Наступна новина Луцьк очистять від старих білбордів, які псують вигляд вулиць
Останні новини
Схожі новини