У «Луцьктеплі» пояснили, чому гріють навіть тоді, коли на вулиці +15ºС

У «Луцьктеплі» пояснили, чому гріють навіть тоді, коли на вулиці +15ºС
Фото ілюстративне

У ДКП «Луцьктепло» пояснили, що у квартирах лучан батареї досі теплі через нестабільність погодніх умов.

Про це повідомили у адміністрації підприємства.

Нагадаємо, у Луцьку мешканці будинків просили  зменшити параметри опалення в будинках.

«Кілька днів повітря пахне весною, а потім повертаються холоди з дощем чи й снігом. То як же на такі зміни має реагувати постачальник послуг з централізованого опалення і гарячої води? Виважено: дивлячись на термометр, і відповідно реагуючи. Реагуванням ми називаємо зниження параметрів подачі теплоносія до мінімально можливих з огляду на необхідність надавати послугу, яка відповідатиме санітарним нормам – +18ºС у внутрішніх кімнатах та +20ºС у зовнішніх», – йдеться у повідомленні.

Читати також: Хто у Луцьку найбільше боргує за тепло

«Однак, з огляду на складність технологічного процесу, температурні показники можуть бути вищими. Під складнощами ми розуміємо необхідність надання як послуги з централізованого опалення, так і гарячого водопостачання, що не дозволяє надто знизити параметри роботи теплогенеруючого обладнання (до прикладу, на міжопалювальний період, коли підприємство надає послугу лише з гарячого водопостачання, частина котелень припиняють роботу або переходять на літній режим. В опалювальний сезон такої можливості немає)», – зазначають у «Луцьктеплі».

«Як неодноразово наголошували,  розмір нарахувань залежить від середньодобової температури зовнішнього повітря. Розрахункова температура для тарифу – +1,47ºС. Відповідно, коли температурні показники вищі – розмір нарахувань зменшується», – зазнчили на підприємстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки волинській сім'ї потрібно заплатити грошей, аби поїсти вареників з картоплею
Наступна новина Як у Луцьку комунальники і молодь наводили порядок у центрі міста. ФОТО
Останні новини
Схожі новини