У Луцьку бракує тематичних ресторанів, - дизайнер Левко Давидюк

У Луцьку бракує тематичних ресторанів, - дизайнер Левко Давидюк
Дизайнер Левко Давидюк

Автор дизайну інтер’єру чималої кількості луцьких кафе та ресторанів арт-директор студії Leo D'uk Design Левко Давидюк вважає, що Луцьку бракує тематичних ресторанів.

Про це він розповів в інтерв’ю «Першому».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: Глянув на дрова – зробив готель. Розмова з дизайнером Левком Давидюком. ФОТО

За словами дизайнера, упродовж певного часу в луцьку з’явилося багато «одноформатних» закладів, які пропонують гостям популярні піцу, суші, тощо, однак досі не вистачає таких ресторанів чи кафе, які мали тематичну кухню.

«Мені хотілося б, щоб, потрапляючи в якесь місто, можна було відчути щось таке, як гастротур. Спробувати регіональну кухню. У кожному туристичному місті має бути такий заклад, який би мав цей акцент. Або ж це суто азіатська кухня, суто морепродукти, рибний ресторан…

Тобто хочеться вузькопрофільних закладів, які б подавали монопродукт, але робили це максимально якісно. Коли маєш меню не на 20 сторінок, а на одну сторінку, можеш відпрацювати все максимально класно. Щоб в такий заклад хотілося йти за чимось конкретним. Таких тематичних ресторанів з різними кухнями бракує», - каже Левко Давидюк.

Прикро констатувати і відсутність такого ресторану, який міг би запропонувати лучанам та гостям міста суто регіональну кухню, переконаний дизайнер.

«Загалом традиційна кухня часто сприймається як шароварщина (борщ-вареники-голубці), але у Львові деякі мережі почали відновлювати галицьку кухню. Вони готують за рецептами, які начебто і не вписуються в стандарти української кухні, знаходять якісь інгредієнти незвичні, але доповнюють це розповіддю про те, що дійсно в таких-то роках цей інгредієнт завозився і продавався на місцевому ринку. Це легенда і це те, що створює магніт для притягнення людей у місто», - переконаний він.

Довідково. Левко Давидюк. Лучанин. 30 років. Засновник і арт-директор студії Leo D'uk Design. Серед його робіт, зокрема: «Benedict Cafe» в центрі Луцька, ресторан «На вогні», кафе PUR·PUR, еко-ресторан «Yavir», ресторан «Садиба на джерелах», «BAKERY&WINE».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили про підозру сільському голові з Волині, який попався на хабарі
Наступна новина Чим Саганюк заманював села приєднатися до Володимира-Волинського
Останні новини
Схожі новини