У Луцьку художник з Донеччини продає картини, щоб допомогти ЗСУ

У Луцьку художник з Донеччини продає картини, щоб допомогти ЗСУ
Фото: Суспільне

У Луцьку 16 серпня відкрилася виставка-продаж картин 51-річного художника з міста Курахове на Донеччині Володимира Яницького. Серію робіт автор назвав "Евакуйоване життя". 

Суспільному чоловік розповів: 50 власних картин продає, щоб допомогти українським військовим.

Володимир Яницький має вроджену ваду зору. У 18 років захопився живописом, хоча ніде спеціально цьому не навчався.

"Я дуже погано бачу. А багато людей знають мене – я їм даю такий, навіть не шанс, а поштовх, щоб вони не опускали руки", – зазначив чоловік.

Художник каже: малює олією, адже таку фарбу легше відчути пальцями. Підтримує і допомагає Володимиру його дружина, Ганна Баннікова.

"Кожна картина – це наша дитина, тому своїм прикладом показати, що навіть покидаючи житло, навіть не маючи нічого, є зміст життя, сенс життя і якась гривня, кожна гривня йде на фронт", – каже жінка.

Благодійний аукціон триватиме три дні в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. За словами заступниці директора Наталії Рибачук, такий продаж картин на підтримку ЗСУ тут відбувається вперше.

На виставку прийшов ветеран АТО/ООС Віталій Пудлік. Він з 2014 року служив на Донеччині. Каже: з того часу знає Володимира і його дружину як волонтерів, які допомагали 14-тій окремій механізованій бригаді.

"Ми познайомилися з Анею і Вовою, бо вони як місцеві волонтери нам допомагали на той момент тоді облаштувати свій блокпост. Для хорошої праці ЗСУ вони надавали теж багато дуже чого корисного", – пригадує військовий.

Це вже друга виставка-продаж картин Володимира Яницького на Волині. Перша відбулася 28 липня у селі Городище Луцького району. Тоді вдалося продати 3 картини. За виручені 14 тисяч гривень, каже художник-переселенець, придбав генератор для військової частини. Цього разу – в планах назбирати на дрон для військовослужбовиці з Донеччини.

Родина художника Володимира Яницького хоче повернутися на малу батьківщину одразу після перемоги, а також, зі слів чоловіка, розказуватимуть місцевим жителям на Донеччині про куточок Волині, в якому рятувалися від війни.

Читайте також: У ковельському музеї – виставка-аукціон на підтримку армії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі попрощалися з військовими, які загинули в ДТП
Наступна новина Вранішнє зведення Генштабу: яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Останні новини
Схожі новини