У Луцьку відбудеться третя виставка з аранжування акваріумів

У Луцьку відбудеться третя виставка з аранжування акваріумів

25 березня на базі Волинського обласного еколого-натуралістичного центру відкриється третя обласна щорічна виставка-конкурс аранжування акваріумів «Волинь моя 2018».

Про це інформує «ВолиньUA».

«Дана виставка проводиться з метою популяризації аквадизайну серед дітей та студентів Волинської області. У ній візьмуть участь учні зі шкіл села Залізниці Любешівського району, Колківської школи Маневицького району та луцької школи №22.

Щодо студентства, то до виставки долучаться студенти факультету педагогічної освіти та соціальної роботи Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, вихованці гуртка з декоративного акваріуму.

Унікальність цієї виставки полягає у тому, що її учасники в невеликих акваріумах спробують створити тематичні композиції. В цих композиціях буде відтворено краєвиди Поліського краю. Тобто природні ландшафти Волинського краю, волинських лісів перенесуть в штучну екосистему, якою є акваріуми.

У цій роботі ми намагаємося брати приклад з професіоналів, готуємо фото та відеофрагменти, які потім використовуємо для практичних цілей», - розповіла Світлана Буднік, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ імені Лесі Українки, керівник гуртків «Декоративний акваріум», «Основи аквадизайну» Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Загалом у виставці буде презентовано 10 акваріумів з унікальним аквадизайном. Кожний автор композиції захищатиме власну ідею, чому він віддав перевагу саме таким складовим. Звісно, що будуть і переможці та нагороди.

Крім того, в програмі заходу заплановані: майстер-клас «Запуск прісноводного акваріума від а до я», авторська презентація навчальних посібників з акваріумістики, лекція-презентація «Використання акваріума в наукових цілях».

До організації виставки активно долучилися директор Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук, декан факультету педагогічної освіти і соціальної роботи СНУ імені Лесі Українки Анна Лякішева, виконавчий директор мережі зоомагазинів «Природа» Анастасія Ліштван та приватні підприємства.

Виставка триватиме до 22 квітня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують волинянина, який поїхав на заробітки у Чернівецьку область. ФОТО
Наступна новина Астролог з Луцька розповів, що чекає на Україну
Останні новини
Схожі новини