У Луцьку відкрили виставку про королеву Франції. ВІДЕО

У Луцьку відкрили виставку про королеву Франції. ВІДЕО

Розповіді на перетині історії та міфу про життя доньки Ярослава Мудрого, королеви Франції Анни, можна почерпнути не лише з книжок, а й картин.

Унікальну виставку полотен бачили й наші журналісти, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Життя королеви Франції з українським корінням представили у 14-ти картинах-розповідях. Над полотнами працювали художники з різних куточків України, в тому числі і Волині. Митці неабияк перейнялися долею землячки-українки Анни Ярославни, і реконструювали головні події життя королеви у новому форматі.

Сама ж виставка спрямована на те щоб не лише зацікавити гостей біографією однієї з найвідоміших українок, а й нагадати про глибокі давні зв'язки України та Європи.

За словами організаторів, експозицію "Анна Ярославна. Мальована стрічка" цікаво буде переглянути як студентам, так і дорослому поколінню. Відтак, хто ще не встиг почерпнути цікаву інформацію та оцінити творчі роботи художників, мають можливість переглянути полотна протягом двох тижнів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві тепло може подешевшати на майже 30%
Наступна новина Весільний фестиваль в Луцьку: як це було. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини