У Луцьку вшанували жертв Голодомору. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Луцьку вшанували жертв Голодомору. ФОТОРЕПОРТАЖ
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко і радник луцького міського голови Ігор Поліщук під час скорботних заходів. 24 листопада (фото ІА «Волинські новини»

У Луцьку відбулися скорботні заходи в пам'ять за українців, які загинули від голоду: більше півтисячі лучан зібралися на Театральному майдані, аби у складі громадської ходи за участю представників влади та духовенства вирушити до Замкової площі.

Нагадаємо, у кожну четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодомору. В цей день, який цьогоріч проходить під гаслом «Україна пам’ятає! Світ визнає!», небайдужі долучаються до поминального богослужіння, а також покладають квіти, зокрема невеличкі букети зі злакових рослин, до символічних пам’ятників і запалюють свічки, пише ІА Волинські новини .

Панахиду за загиблими очолив луцький і волинський митрополит Михаїл, який після спільної молитви звернувся до всіх присутніх.

«Ми щороку приходимо на цю площу, щоб згадати минуле трагічних сторінок нашої історії. Це Голодомор, це знищення людей, це втрата поняття любові до ближнього. Лише ненависть у серці спонукає людину вбивати собі подібних, і неважливо з якої причини. Це діти Каїна, які й раніше творили подібне з Україною, це ж саме діти Каїна роблять з Україною і сьогодні. 85 років минуло, і було вдосталь уроків історії любові до ближнього, любові до життя, любові до своєї землі… Черговий урок дає нам історія – це вбивча війна християн у ХХІ столітті. І знову ті ж самі дієві особи: агресія Москви, ідеологія знищення України й українці, українська територія як об’єкт захоплення… Де виконання Божих заповідей, де дотримування їх не тільки державними мужами, а й священнослужителями, які благословляють цю загарбницьку війну зі сторони Росії на адресу України? Однак ми не стаємо сьогодні на шлях осудження, ми стаємо на шлях розмірковування», – сказав Михаїл і закликав вибирати з історії повчання, аби якнайшвидше зуміти засвоїти її гіркі уроки.

Вшанування жертв Голодомору. Луцьк, 24 листопада 2018 року


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь привезуть чудотворну ікону
Наступна новина Колотнеча під військкоматом у Луцьку: силою забирали в армію, а родичі не пускали автобус. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини