Колотнеча під військкоматом у Луцьку: силою забирали в армію, а родичі не пускали автобус. ВІДЕО

Колотнеча під військкоматом у Луцьку: силою забирали в армію, а родичі не пускали автобус. ВІДЕО

У Луцьку родичі кількох призовників прийшли під приміщення обласного військкомату і вимагали відпустити хлопців, яких, з їх слів, забрали силою. Натомість представники військкомату заявили, що призовники – в разі, якщо не можуть служити в армії – мусили самі з’явитися на призовну дільницю і подати письмові докази цього.

Крім того, родичі підозрюють, що призовникам не провели ретельного медичного обстеження, попри те, що працівники комісаріату заяляють: усі – придатні до служби в армії.

Сергій Борсук, родич призовника з Каменя-Каширського, розповів: «Їхав заготовляти дрова. Під’їхала машина, зняли з воза. За півгодини пройшов комісію. Він скаржиться на біль в животі, бо в нього пупова грижа, але йому лікар сказав: в мене тоже живіт болить, всьо нормально, іди служи».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ми вибрали Україну, але це вже громадянська війна» – переселенець у Луцьку не хоче воювати на Сході

Коли автобус з призовниками від’їжджав від військуомату, родичі якийсь час заблокували йому виїзд. Аби автобус виїхав, викликали поліцію, яка змусила людей зійти з дороги.

«Згідно з законом призовник, яким за будь яких обставин не надійшла повістка, зобов’язані з’явитися до призивної дільниці протягом 10 діб з дня початку чергового призову, тобто з 1 жовтня» - пояснив представник комісаріату.

 
Родичі призовників зібралися біля обласного військкомату і не пропускали автобус з призовниками.

UPD: Сьогодні біля обласного військового комісаріату зібралися родичі призовників. Прибула поліція та швидка допомога. Як усе відбувалося, - дивіться у відео.

Posted by UA: Волинь on Saturday, 24 November 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували жертв Голодомору. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна новина Не їсть м’яса, дожив до 90 років з ясним розумом. Історія діда-довгожителя з Волині
Останні новини
Схожі новини