У МОЗ розповіли, коли Україна зможе отримати вакцину від коронавірусу

У МОЗ розповіли, коли Україна зможе отримати вакцину від коронавірусу
Фото ілюстративне

Україна отримала підтвердження від механізму COVAX (механізм глобального доступу до вакцин COVID-19), що має право звернутися до цього об’єднання по вакцини для проведення щеплень людям із груп ризику або визначеним віковим категоріям. 

Так Україна зможе отримати вакцини від COVID-19 для 20% населення, коли препарати зареєструють, повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 4 серпня. Про це пише Українська правда.

«За цим механізмом кожна країна, яка є членом (механізму COVAX - ред), отримає вакцини для покриття щепленням близько 20% населення. Для України прогнозується близько 8 мільйонів доз. Це та вакцина, яка гарантовано надійде в Україну різними обсягами, і вона може бути або безкоштовною, або за спеціальною ціною», – розповів Ляшко.

За його словами, на початок серпня вже 25 вакцин-кандидатів проти COVID-19 досліджуються клінічно, і 6 з них наблизилися до завершальної стадії. 

«Результати ми очікуємо до кінця року, і серійне виробництво повинне розпочатися, маємо надію, на початку 2021 року, і вакцини повинні з’явитися зокрема в Україні для профілактики поширення коронавірусної хвороби», – додав головний санітарний лікар. 

За його словами, уряд та Міністерство охорони здоров’я також проводять перемовини з виробниками та з урядами інших країн, щоб «окрім цих 20%, додатково закупити вакцину за бюджетні кошти вже за іншими цінами, щоб покрити всі групи ризику щепленнями проти коронавірусної хвороби». 

Читати також: Що буде, як епідемії коронавірусу і грипу змішаються? Прогноз учених

«Також ми працюємо з виробниками, щоб вони реєструвалися на території України і суб’єкти господарювання, які хотітимуть захистити своїх працівників, щоб унеможливити масові спалахи на підприємствах, також могли купувати і вакцинувати своїх працівників», – додав Ляшко.

У США розпочалася третя стадія випробувань вакцини проти COVID-19.

Протягом першої фази дослідження виявили, що вакцина стимулює імунну відповідь та є загалом безпечною.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Штрафи за порушення карантину цілком реальні, і міськрада не врятує, – луцький адвокат
Наступна новина Юний співак з Волині виграв «золото» і «срібло» на міжнародному конкурсі
Останні новини
Схожі новини