Штрафи за порушення карантину цілком реальні, і міськрада не врятує, – луцький адвокат

Штрафи за порушення карантину цілком реальні, і міськрада не врятує, – луцький адвокат
Фото ілюстративне

Луцький адвокат Артур Мартіросян вважає, що міська рада не має права надавати юридичні консультації підприємцям, адже це не її функція. Крім того, отримані протоколи все одно можуть направити в суд.

Про це він написав у своєму дописі у фейсбуці.

Нагадаємо, Луцькрада пообіцяла юридичний захист усім підприємцям, підприємствам, установам та організаціям, щодо яких буде складено протокол про порушення правил карантину у зв'язку із внесенням міста до червоної зони, і навіть хоче виділити гроші на таку допомогу.

«Я не проти того, що б підприємцям надавали юридичну підтримку і так далі, проте до чого тут міська рада? Це просто дешевий піар, оскільки міська рада не має права надавати юридичні консультації», – стверджує адвокат.

На його думку, для надання такої допомоги існують адвокати, а для тих, хто не може собі цього дозволити, – система безоплатної правової допомоги.

«Такі заяви радника міського голови є перевищенням повноважень, оскільки міська влада за свій рахунок надає правові консультації і юридичну підтримку, яка законом не передбачена», – наголошує Артур Мартіросян.

Він закликає підприємців не вестися на таку «юридичну підтримку».

«Бо тільки отримаєте протоколи, які направлять в суд. При цьому підкреслюю, що рішення міської ради, яке прийняли депутати, носить не юридичний, а формальний характер і в суді нічим не допоможе. Тому будьте обережні, бо штрафи цілком реальні і не маленькі. Міська рада виконує закони тільки там, де їй вигідно, а зараз просто підставляє людей, які, вірячи міським чиновникам, будуть порушувати умови карантину», – пише Мартіросян.

Також він наголошує, що міська влада не має повноважень послаблювати карантинні обмеження – вона може тільки посилити ті рішення, які приймає центральна влада.

«Тому рішення центральної влади не можливо відмінити рішенням міської ради. Найкраще – дочекатись відміни цього маразматично рішення Києва. Враховуючи заяви Погугяйка (Юрій Погуляйко – голова ОДА, – ред.), це має відбутись дуже скоро», – йдеться у дописі адвоката.

Нагадаємо, за рівнем захворюваності на коронавірус Луцьк потрапив у «червону» зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів. Однак міська рада відмовилася це робити.

У Волинській ОДА заявили, що місто потрапило до «червоної зони» через статистичну помилку, однак рішення державної комісії виконувати потрібно. До п’ятниці, пообіцяв голова ОДА Юрій Погуляйко, рішення державної комісії можуть переглянути.

Крім того, стало відомо, що Погуляйко попросив поліцію не штрафувати луцьких підприємців за роботу всупереч умовам «червоної зони» з поширення коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку знову працює весь громадський транспорт, – міськрада
Наступна новина У МОЗ розповіли, коли Україна зможе отримати вакцину від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини