У новому рейтингу губернаторів Волинь – на 13-му місці

У новому рейтингу губернаторів Волинь – на 13-му місці
Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко

З’явився новий рейтинг губернаторів, у якому підбиті підсумки соціально-економічного розвитку регіонів за три квартали. Волинь у ньому посіла 13-те місце.

Рейтин опублікувало видання Ділова столиця.

Оскільки повноцінного голову ОДА Волинь отримала тільки на початку грудня 2019-го, то рейтинг враховує успіхи і прорахунки і його попередника – Олександра Киричука, який із червня і до цього часу виконував його обов’язки.

Як зазначає видання, Погуляйку дісталася область з низкою проблем.

Зокрема, зазначається, Волинь має найвищий серед мирних регіонів України рівень безробіття населення працездатного віку – 11,9 %. Це в 2,3 раза вище, ніж на Харківщині, де названий показник найнижчий. До того ж Волинь за результатами трьох кварталів увійшла у трійку регіонів, що допустили найбільше скорочення кількості штатних працівників: на 5,1 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Крім того, область третя знизу за динамікою експорту товарів і послуг (падіння на 2,2 %), четверта знизу за загальною площею нових нежитлових приміщень на 1000 жителів.

Також, наголошують, новому керівнику потрібно не розгубити досягнення, що дісталися йому у спадок від попередників.

Волинь вийшла на перше місце за динамікою капітальних інвестицій, показавши ріст на 71,1 %, і завдяки цьому пробилася у п’ятірку кращих за обсягом капінвестицій на душу населення. Понад половина всіх капінвестицій спрямовані у промисловість, 16,9 % – у будівництво, 10,1 % – у сільське господарство.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Домашній улюбленець – не іграшка». У зоопарку просять думати, перш ніж брати тварину додому
Наступна новина «Можна вже спати спокійніше». Що кажуть волиняни про «нормандську» зустріч
Останні новини
Схожі новини