«Домашній улюбленець – не іграшка». У зоопарку просять думати, перш ніж брати тварину додому

«Домашній улюбленець – не іграшка». У зоопарку просять думати, перш ніж брати тварину додому
Фото ілюстративне

У Луцькому зоопарку перебуває чимало тварин, які раніше були домашніми улюбленцями, а потім із якихось причин власники не захотіли піклуватися про них і віддали у зоопарк. Найчастіше такими причинами є безвідповідальне ставлення господарів до своїх підопічних.

Про це пишуть на сторінці зоопарку у фейсбуці.

Якось віддали черепаху – «нібито для зоопарку», йдеться у дописі.

«Але її зовнішній вигляд – без перебільшення – викликав шок. Вона за невідомих нам обставин отримала таку травму, що аж надвоє тріснув панцир. Але огляд ветеринара «добив» наших працівників: сечокам’яна хвороба, запалений кишківник, протрузії, відсутня нижня частина щелепа. Отож, годували тварину аби-чим, про спецменю та вітаміни навіть не кажемо. Так, у зоо її пробували виходити, витративши кількасот гривень на медикаменти, але… дива не сталося», – розповідають у закладі.

І такі історії, наолошують, доволі часті.

Читати також: Кинули кошеня до левів і годували тигра хлібом. У Луцькому зоопарку скаржаться на гостей

«Безвідповідальне ставлення до живої істоти призводить до її життя у муках, хворобах та або смерті, або подальшого існування у скаліченому стані. Немає розуміння того, що домашній улюбленець – то не іграшка, а шалена відповідальність, супровід спеціалістів (у т. ч. і ветеринарів), піклування, любов та чималі кошти на адекватне утримання», – кажуть у зоопарку.

У закладі додають, що тварини, яких сюди віддають, – це неабиякі додаткові навантаження на бюджет зоопарку,

«Порахуйте хоча б, у скільки обійдеться купувати по 1 кг риби на особину на добу для лелек. Про те, скільки коштують медикаменти чи вакцини, мабуть, теж здогадуєтеся? Однак, на жаль, приносячи тварину чи птаху, люди не пропонують матеріальну допомогу на її лікування та утримання», – зауважують тут.

До слова, кажуть, і охочих допомогти фінансово небагато. Коли тут попросили про допомогу, зі 150 тисяч гривень, необхідних на вольєр для лисиць, на рахунок надійшло лише 9.

«І за них – дійсно безмежна вдячність небайдужим. Обіцяємо витратити за призначенням та прозвітувати (і сподіваємося, що у 2020-му)», – додають у дописі.

«Просто благаємо: добре зважте усі «за» і «проти», прочитайте про умови утримання та труднощі, які виникають у тих, хто заводить домашню тварину. Це – не забавка, а шалена відповідальність за життя. Впевнені, що серед ваших знайомих є такі, які, на жаль, можуть слугувати прикладом, як не можна і не треба поводитися з тими, кого назвали ще одним членом родини. Бо ще добре, коли звірятко чи птах, ставши зайвими, опинаються у нас, а не на вулиці. Будьмо дійсно людьми!» – закликають працівники зоопарку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Нормандська» зустріч у Парижі. Головне, про що домовилися
Наступна новина У новому рейтингу губернаторів Волинь – на 13-му місці
Останні новини
Схожі новини