У США закликали Зеленського не руйнувати імідж України

У США закликали Зеленського не руйнувати імідж України

Український конгресовий комітет Америки (UCCA), найбільше представництво американців українського походження, стурбований недавніми ознаками вибіркового правосуддя в Україні та засуджує спробу української влади "вести політично мотивовані справи проти колишніх урядовців та лідерів громадянського суспільства України".

Зокрема йдеться про справи проти п’ятого президента Петра Порошенка. Про це йдеться у заяві комітету, – пише Громадське.

У липні 2019 року UCCA спільно з послами країн «Великої сімки» (Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США) нагадував президенту Зеленському, що закони про люстрацію, які набрали чинності після Революції Гідності 2014 року, були обумовлені серйозними злочинами президента Януковича та його оточення.

У заяві наголошують, що вибіркове політично мотивоване правосуддя, зокрема стосовно Порошенка, може завдати непоправної шкоди іміджу України на міжнародній арені.

«Замість того, щоб руйнувати авторитет України серед її глобальних партнерів, українське керівництво має утримуватися від будь-яких спроб політизувати верховенство закону», — йдеться у заяві організації.

Нагадаємо, 18 червня лідер «Європейської солідарності», експрезидент України Петро Порошенко заявив, що проти нього порушили кримінальне провадження через створення Православної церкви в Україні. У власному повідомленні ПЦУ вважає, що слідство розпочате із «надуманого приводу».

Довідка: Український конгресовий комітет Америки — це найбільший представницький орган для 1,5 млн американців українського походження. Організація репрезентує українську громаду у США та є членом Світового конгресу українців.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Загиблого бійця Іллю Струка провели в останню путь
Наступна новина Медпрацівникам з 1 вересня підвищать заробітну плату
Останні новини
Схожі новини