У Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка різдвяно-новорічної атрибутики

У Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка різдвяно-новорічної атрибутики

У Луцьку презентували виставку різдвяно-новорічної атрибутики. Експозицію цієї виставки у закладі культури щороку організовують напередодні Нового року.

«На цей раз ми вирішили об’єднати традиції і сучасність, – розповідає Людмила Мірошниченко-Гусак, завідувач відділом етнографії Волинського обласного краєзнавчого музею.

- В експозицію виставки ми включили автентичні пам’ятки з фондів, що представляють поліські традиційні атрибути обрядодійств та невід’ємні елементи святкувань Різдва, Щедрухи, Василя, Водохреща. Мова йде про дідухи, шопки, колядницькі маски тощо. І представили на ній роботи учасників дванадцятого обласного конкурсу «Символи різдвяних свят».

 Частина їх теж виготовляла атрибутику різдвяно-новорічних свят за нашими народними традиціями. Інші закцентували увагу на сучасних символах Різдва, запозичених з Європи. Зокрема, різдвяних віночках, шкарпетках для подарунків, оленях, підсвічниках».

Наймолодший учасник конкурсу — шестирічний школяр Артем Черній, що виготовив різдвяну зірку. Таку ж роботу з лози представив і пенсіонер Анатолій Лучко, майстер декоративно-вжиткового мистецтва.

На виставці підготовлені зони, де можна сфотографуватися, залишити привітання та проголосувати за учасника конкурсу, робота якого нам сподобалась найбільше.

Ярина Руднік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Туристичний бум під Вашингтоном! Все − через різдвяні декорації. ВІДЕО
Наступна новина Мати впала від різдвяного сюрпризу дочки. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини