У Волинському національному університеті – виставка картин, присвячена Лесі Українці

У Волинському національному університеті – виставка картин, присвячена Лесі Українці

У Волинському національному університеті відкрили виставку «Берегиня волинського краю», присвячену ювілею Лесі Українки. Автор усіх картин – магістрант факультету культури і мистецтв Олексій Синюк.

Подія відбулася 22 лютого в холі третього поверху головного корпусу вишу, повідомляє сайт навчального закладу.

На початку заходу для присутніх грало тріо бандуристок «Дивоструни».

Згодом слово взяла заступник декана факультету культури і мистецтв з виховної роботи Тетяна Прокопович, яка розповіла про творчість патронеси університету, а також модерувала дійство.

Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось подякував Олексієві Синюку за створення картин.

«Сьогодні ми відкриваємо виставку робіт, присвячених Лесі Українці, молодого художника – справжнього таланта Олексія Синюка. Леся Українка писала: «Слово – моя єдиная зброя». Ще одна зброя – це мистецтво, яке дає змогу краще пізнати Лесю Українку, її внутрішній світ, переживання», – заявив ректор, а після виступу вручив художникові цінний подарунок.  

Автор робіт розповів, що хотів створити особливі картини, не схожі на ті, що писали інші митці. За словами Олексія Синюка, він намагався передати цілісний образ поетеси, не вирваний із контексту.

Художник заявив: «Постать Лесі Українки надихнула мене. І хочеться, щоб надихнула всіх вас». 

«Ми бачимо яскравий приклад, коли зі студента, який мріяв стати художником, справді виріс професійний художник зі своїм світоглядом і власним баченням», – зауважила Тетяна Прокопович.

Проректор із навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна розповіла присутнім про інші святкові дійства.

«Дуже цінно, що заходи, які в нас відбуваються, занурені не лише в академічний контекст, а й у візуальні практики, які загальнозрозумілі. Дуже сподіваюся, що, окрім своєї мистецької цінності, вони спонукатимуть і до прочитання творів Лесі Українки», – розповіла вона.

Високо оцінили роботи магістранта Олексія Синюка і декан факультету культури і мистецтв Віталій Охманюк, і очільник кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Дмитро Авраменко.

Після офіційної частини відкриття присутні мали змогу оглянути виставку.

Читати також: 14-томник Лесі Українки став доступний онлайн


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькраді вимагають вилучити з усіх бібліотек книжку про двох принцес
Наступна новина У новому тролейбусі для Луцька встановили прилади для знезараження повітря і поверхонь
Останні новини
Схожі новини