У Зеленського зробили ролик без Епіфанія. Уже відомо, чому

У Зеленського зробили ролик без Епіфанія. Уже відомо, чому

Володимир Зеленський поширив відеоролик, у якому лідери релігійних громад України звертаються до мешканців окупованих територій. У відео є почесний патріарх ПЦУ Філарет, але немає предстоятеля цієї церкви митрополита Епіфанія.

Епіфаній відсутнй в цьому відео, бо йому не сподобався текст, який його попросили озвучити - повідомляє ВВС з посиланням на власні джерела.

«За даними джерел BBC в оточенні Епіфанія, йому пропонували з'явитися на відео, проте він відмовив. Ієрарху не сподобався текст, який йому пропонували озвучити, про те, що "говорити потрібно не мовою гармат», - пише видання.

Епіфаній відмовився, бо припускав: його слова можуть сприйняти як заклик до перемовин із лідерами бойовиків.

Окрім того, він переживав, що участь у відео його і Філарета призведе до різночитань у тому, хто в ПЦУ головніший.

Що офіційно заявили в ПЦУ

Водночас у прес-службі ПЦУ у коментарі Українській правді розповіли, що готові брати участь у міжконфесійній миротворчій діяльності.

«Протягом понад 20 років наша Церква є учасником міжконфесійного формату взаємодії - Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, і в рамках Ради готова брати активну участь у міжконфесійній миротворчій діяльності та сприяти деокупації Криму і окремих районів Донбасу», - йдеться у повідомленні.

У ПЦУ зауважили, що «так було неодноразово в минулому при підготовці міжконфесійних звернень, які завжди ухвалюються консенсусом».

"На зустрічі з обраним президентом України Володимиром Зеленським Митрополит Епіфаній сказав, що Православна Церква України підтримує зусилля у наближенні перемоги над агресором та у встановленні справедливого миру на тимчасово окупованих територіях", - розповіли у прес-службі ПЦУ.

Також у ПЦУ додали, що Церква «як безпосередньо, так і в рамках Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій завжди сприяє відповідним ініціативам».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 13 травня. ФОТО
Наступна новина У бізнесі без помилок ніяк. Головне - їх не повторювати. БЛОГ
Останні новини
Схожі новини