Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 13 травня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 13 травня. ФОТО
Автомобіль «Audi 80» з’їхав із проїжджої частини та врізався в дерево

Авто врізалося у дерево – загинула жінка. П’яний мотоцикліст наїхав на двох дівчаток. Засудили винуватця резонансної ДТП біля Луцька, під час якої загинула дитина… Пропонуємо ознайомитися із хронікою пригод, про які стало відомо сьогодні, 13 травня.

Авто врізалося у дерево – загинула пасажирка

Поблизу села Яківці Ківерцівського району 12 травня близько 21-ї години автомобіль «Audi 80» з’їхав із проїжджої частини та врізався в дерево. Пасажирка – 30-річна жителька міста Рівне – загинула. За кермом перебував 29-річний рівнянин. Водія та 2-річну пасажирку госпіталізували в центральну міську лікарню Рівного.

Наїхав на людину і втік

У ніч на понеділок, 13 травня, в селі Старий Чорторийськ Маневицького району знайшли 32-річного місцевого жителя, у якого були тілесні ушкодження внаслідок ДТП. На місце одразу ж виїхали група реагування патрульної поліції, яка встановила, що на пішохода наїхав автомобіль «Audi 80». За кермом був 25-річний односелець постраждалого. Водій залишив місце ДТП. Правоохоронці вилучили транспортний засіб та помістили його на арештмайданчик.

П’яний мотоцикліст наїхав на двох дітей

У селі Жорнище Ківерцівського району 12 травня по 22-й годині мотоцикл «Viper» збив 2-річну та 7-річну дівчаток. Поліцейські встановили, що п’ятний 28-річний житель цього села не впорався із керуванням та збив дітей. Вони отримали тілесні ушкодження, однак не госпіталізувалися.

Мотоцикл не розминувся з легковиком

У Камені-Каширському на вулиці Ватутіна 12 травня 20-річний житель району на мотоциклі «Lifan» зіткнувся з автомобілем «Xyundai», яким керувала 28-річна місцева мешканка. Мотоцикліст отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у травматологію центральної районної лікарні.

У Луцьку на вулиці Генерала Шухевича 13 травня близько 18:30 також мотоцикл зіткнувся з автівкою. На місці аварії працювали медики і поліція.

Покарали водія, який збив на смерть дитину

68-річний водій, який на смерть збив дев’ятирічну дівчинку у селі Піддубці під Луцьком, отримав 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Він вимушений буде виплатити моральну шкоду 570 тисяч гривень трьом родичам загиблої, йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. Встановили, що водій керував автомобілем «Фольксваген Пассат», у якому була несправна гальмівна система. На дорозі «Устилуг-Луцьк-Рівне» він їхав зі швидкістю 60 км/год. При наближенні до нерегульованого пішохідного переходу у Піддубцях обвинувачений не зменшив швидкість, у результаті наїхавши на дитину, яка перетинала проїзну частину. Водій свою вину визнав частково, розповівши суду, що, коли в'їхав у Піддубці, зменшив швидкість до 55 км/год. З його слів, коли він переїхав перехід, побачив, як з-за автомобілів, які стояли перед ним, раптово вибігла потерпіла, він не встиг зреагувати та здійснив наїзд. Чоловік наполягав, що дівчинка переходила дорогу поза переходом, а автомобілі збоку не зупинились, щоб пропустити, а здійснювали там стоянку. Фактично його автомобіль був справний, однак чоловік знав, що були деякі технічні неполадки, для усунення яких він уже придбав запасні деталі, однак не полагодив. Просив суворо його не карати, врахувати його похилий вік та те, що він інвалід ІІ групи, його дружина тяжко хворіє, фактично лише він один її доглядає. Вину водія довели повністю, зокрема показами свідків. Родичі дівчинки просили для вбивці суворого покарання, а також про відшкодування їм моральної шкоди.

Знайшли утопленика

10 травня працівники 5-ї ДПРЧ міста Нововолинська підняли з озера в Шахтарському мікрорайоні тіло 58-річного чоловіка, який втопився 8 травня.

Прикордонник не взяв 400 гривень хабара

У пункті пропуску «Доманове» прикордонники виявили громадянина Азербайджану, який перевищив термін перебування в Україні під час свого попереднього візиту. Однак іноземець вирішив, що прикордонники його «пробачать» та запропонував військовослужбовцю 400 гривень хабара. Прикордонник відмовився від запропонованих коштів та за цим фактом направив повідомлення до Нацполіції.

«Я паркуюсь, як…»: водію оригінально помстилися за припарковане авто

У Луцьку власник ділянки помстився водію, який припаркував авто на його території. Пригода сталася 12 травня на вулиці Парковій. Заявник розповів поліції, що залишив авто на ділянці на згаданій вулиці, а коли повернувся, виявив на транспортному засобі напис коричневою фарбою. Патрульні відшукали власника ділянки, куди заїхав водій, він же виявився й автором напису. З усіма учасниками інциденту провели профілактично-роз’яснювальні бесіди.

Крав на закуску горілку, згущене молоко і бекон

У неділю, 12 травня, у Луцьку 50-річний чоловік викрав із супермаркету на проспекті Соборності пляшку горілки та згущене молоко на суму понад 160 гривень. Це помітив охоронець та затримав його. Патрульні оформили протокол за дрібну крадіжку. Потому той же чоловік поцупив з іншого магазину, на вулиці Ветеранів, ще три пляшки горілки та бекон. Оскільки цього разу сума перевищила 300 гривень, на місце викликали слідчо-оперативну групу, тож підозрюваному вже загрожує кримінальна відповідальність.

Молодий чоловік повісився у лісі

У селі Десятина Горохівського району молодий чоловік віком до 30 років звів рахунки з життям. Молодик повісився у лісі. Тіло відправили на судово-медичну експертизу.

Піймали серійного злодія

У Луцьку 12 травня дільничні офіцери поліції викрили 29-річного місцевого мешканця, котрий напередодні здійснив кілька крадіжок у магазині торгово-розважального центру. Чоловік викрав жіночий одяг, жіночий годинник та гаманець на загальну суму 2 тис. грн. Зловмисника, котрого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності, затримали. Правоохоронці обґрунтовано підозрюють його у ще щонайменше трьох крадіжках в обласному центрі.

Обікрав жінку у лікарні

У неділю, 12 травня, 41-річна мешканка Іваничівського району повідомила поліції, що у приміщенні центральної райлікарні хтось вкрав у неї мобільний телефон, завдавши збитку на суму 700 грн. Слідчо-оперативна група встановила, що до скоєння крадіжки причетний 46-річний житель Нововолинська.

У кишені знайшли марихуану

В обідню пору на зупинці громадського транспорту у селі Високі Цевеличі Локачинського району під час поверхневого огляду 26-річного мешканця району у кишені його куртки поліцейські виявили речовину, схожу на марихуану, вагою 20 г. Її вилучили та направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналсітичного центру МВС України.

Жінка зникла на заробітках у Польщі

Розшукують Горбач Марію Петрівну, 26 серпня 1992 року народження, мешканку села Старосілля Маневицького району. 17 січня 2019 року жінка поїхала на сезонні роботи до Польщі, де працювала та тимчасово проживала. Останній раз виходила на зв'язок 13 квітня. На сьогодні не відомо, де вона перебуває. Зріст зниклої жінки: ріст близько 160-174 см, худорлявої тілобудови, обличчя бліде овальне, очі сірі, волосся пряме темно-русяве.

Пішов з дому і не повернувся

Поліція розшукує жителя села Великий Омеляник Луцького району Сільчука Сергія Георгійовича, 25 лютого 1971 року народження. 1 лютого 2019-го чоловік пішов з дому та не повернувся. Його прикмети: низького зросту, худорлявої тілобудови, русяве волосся, очі голубі.

Поліція звертається до громадян, котрим відома будь-яка інформація щодо можливого місця його перебування, невідкладно повідомити за номерами телефонів: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07, 066-540-36-92 або на лінію «102».

Волинянина, який зарізав знайому, хочуть госпіталізувати у психлікарню 

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури скерував до суду клопотання про застосування до 33-річного місцевого мешканця, який убив знайому, примусової госпіталізації до закладу надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Уранці 29 листопада 2018 року чоловік у себе в помешканні почав завдавати жінці ударів ножем і не припинив цього робити тоді, коли вона почала втікати та вибігла надвір. У результаті жінка померла.
Судово-психіатрична експертиза засвідчила, що громадянин у момент скоєння злочину перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання, відтак матеріали провадження скеровані до суду з клопотанням про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Взяли під варту чоловіка, який побив жінку на березі Стиру

Затримали 29-річного уродженця села Романів Луцького району, який завдав тяжких тілесних ушкоджень 49-річній жінці. Увечері 5 травня 2019 року чоловік жорстоко побив потерпілу на березі річки Стир, де її непритомною згодом знайшли перехожі. Подія набула значного резонансу в обласному центрі Волині. Невдовзі особу зловмисника встановили.
Громадянину повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Викрили торгівця військовими засобами ураження

На Волині співробітники СБУ викрили торгівця військовими засобами ураження. Під час чергової спроби реалізації тротилових шашок правоохоронці затримали мешканця Ковеля. У ході обшуку на території домогосподарства зловмисника вилучили понад десять кілограмів тротилу.

Зловмисникові оголосили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Підготовлено за матеріалами інтернет-видання ІА Волинські Новини, Волинь24, прес-служб ГУ Нацполіції України у Волинській області, Маневицького відділу поліції, управління ДСНС України у Волинській області, Держприкордонслужби України, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, УСБУ у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Забіяки презентували «Фамільну майстерню». Розповідаємо, чим вона особлива
Наступна новина У Зеленського зробили ролик без Епіфанія. Уже відомо, чому
Останні новини
Схожі новини