У Зимному молилися намісник Києво-Печерської лаври та голова Волинської ОДА

У Зимному молилися намісник Києво-Печерської лаври та голова Волинської ОДА

24-го вересня в селі Зимне відбулися урочистості з нагоди свята Святогірської Зимненської ікони Пресвятої Богородиці, яка вважається чудотворною в Україні.

Про це йдеться на сторінці монастиря у фейсбуці.

Божественну літургію очолив намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло у співслужінні Високопреосвященних владик: митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима та митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, митрополита Ніжинського та Прилуцького Климента, митрополита Львівського та Галицького Філарета, архієпископа Волинського та Луцькицого Нафанаїла, ректора КЛАіС єпископа Білогородського Сільвестра.

Супроводжував богослужіння молитовний спів хору КДАіС під керівництвом архімандрита Леонтія ( Тупкала )

Також за богослужінням молились: духовенство Володимир-Волинської та Луцької єпархій, настоятелька Свято-Троїцького Корецького ставропігійного жіночого монастиря ігуменя Рафаїла ( Хільчук ), голова Волинської державної адміністрації Погуляйко Юрій Михайлович, керівництво Зимненської ОТГ та велика кількість паломників з всієї Волині та інших областей України.

Нагадаємо, що настоятель Києво-Печерської лаври Павло (Лебідь) починав служіння на Волині, у храмі в селі Низкиничі Іваничівського району. Нині є одним із найвпливовіших священнослужителів УПЦ в Україні. Журналісти називають Павла Лебедя «Паша-мерседес», через його пристрасть до дорогих автівок. Народився він у селі Борбин Рівненської області, на межі з Волинню.

Читати також: Скандальний намісник Києво-Печерської лаври уже одужав від коронавірусу, – російські ЗМІ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинському будинку дитини на коронавірус захворіли працівники
Наступна новина 14 волинських шкіл перейшли на дистанційне навчання
Останні новини
Схожі новини