Український стартап представив перший 3D-принтер для друку кераміки

Український стартап представив перший 3D-принтер для друку кераміки

В Одесі була представлена розробка Hardware українського стартапу Kwambio, - перший високоточний 3D-принтер для друку кераміки.

Про це пише «Громадське» з посиланням на AIN.ua.

Засновник стартапу Володимир Усов розповів, що перший прототип принтера, який створили ще у минулому році, не міг надрукувати виріб з кераміки з досить точно і швидко. Процес займав понад тиждень і точність друку була недосконалою. Тоді Kwambio вирішили доопрацювати його.

Команді вдалося скоротити терміни виробництва виробів до кількох днів за допомогою створення нової технології струменевого 3D-друку керамічними порошками, що дозволяє друкувати відразу готові об'єкти.

Для впровадження технології інженери Kwambio зібрали власний принтер, який вже працює на фабриці в Одесі. Модель називається Ceramo One.

Тепер Kwambio друкує на 3D-принтерах об'єкти будь-якої складності: прикраси, посуд, предмети інтер'єру, промислові зразки і навіть кісткові імплантати.

За словами розробників, основна відмінність українського принтера Kwambio від існуючих в світі аналогів — високі швидкість (160 мм / с) і точність друку (20 мкм).

Максимальний розмір виробу, який Ceramo One може надрукувати за один раз, 35x35x38 см. Вироби більшого розміру друкуються по частинах.

Команда Kwambio також оголосила про залучення інвестицій в розмірі $ 500 тисяч від венчурних фондів. Кошти будуть спрямовані на запуск і виробництва принтера, а також збільшення виробничих потужностей фабрики в Одесі.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені стверджують, що люди із зайвою вагою більш щасливі
Наступна новина 15 причин, чому ваша дружина зла і дратівлива
Останні новини
Схожі новини