В Ірані внаслідок масових антиурядових протестів загинули двоє людей. ВІДЕО

В Ірані внаслідок масових антиурядових протестів загинули двоє людей. ВІДЕО

В Ірані внаслідок масових антиурядових протестів загинули двоє людей, повідомляє агентство Ройтерс.

Про смерті стало відомо з відео в соцмережах. Двоє молодих іранських протестувальників убитих кулями репресивних сил влади. Імена загиблих: Хамзе Лашни та Хосейн Рашно. За неофіційними даними є ще три жертви.

Мітинги проходять починаючи з 30 грудня. Протистувальники виступають проти влади, заявляючи, що вона привела країну в економічну кризу. Водночас у тисяча двохсот населених пунктах Ірану влада організувала демонстрації в честь придушення масових заворушень у 2009 році.

Антиурядові ж протести проходять лише у кількох містах, зокрема у столиці. Люди жбурляють каміння у правоохоронців та перевертають поліцейські машини. В Тегерані палають урядові установи.

Cтуденти під стінами університету столиці скандують "Смерть диктатору" та "Кінець республіці мулла". Люди виступають проти консервативного уряду.

Спецпризначенці жорстоко розправляються з демонстрантами. За даними інформагенства вони розганяли людей кийками та арештовували їх. Поліція закрила дві станції метро. Заступник голови служби безпеки країни запевнив, що ситуація в столиці під контролем і попереджає, що протестуючі зіткнуться з "залізним кулаком нації", якщо заворушення продовжаться.

Іранське державне телебачення поінформувало, що влада заблокувала Інстаграм і Телеграм. За словами чиновників, це було зроблено з метою підтримки миру та безпеки громадян.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пустовіту передали привіт під час вшанування пам’яті Бандери
Наступна новина На Ківерцівщині вандали вирубали ялинки, які посадили біля церкви
Останні новини
Схожі новини