Ветерани пікетували Волинську ОДА. Дали 2 тижні на звільнення «донецьких» і «ексрегіоналів»

Ветерани пікетували Волинську ОДА. Дали 2 тижні на звільнення «донецьких» і «ексрегіоналів»

Близько сотні ветеранів війни на сході України прийшли до Волинської облдержадміністрації, аби висловити протест кадровим рішенням голови ОДА Юрія Погуляйка. Він до протестувальників не вийшов.

Акція відбулась у вівторок, 26 травня.

«Ми вимагаємо, щоб голова ОДА визнав свої помилки у кадрових питаннях, а також звільнив цих товаришів. Я маю на увазі вихідців з Донецького та Луганського регіону в структурі ОДА, а також керівника Локачинської РДА та заступника голови Ратнівської РДА. Це в його компетенції», - сказав організатор акції Вадим Ваврищук.

Нагадаємо, керівником Локачинської РДА став Василь Бакун. Він був лідером районного виборчого штабу партії «Опозиційний блок «За життя» на минулих президентських виборах, а також членом Партії регіонів. А заступником голови Ратнівської РДА став колишній депутат Волинської обласної ради від Партії регіонів Андрій Мельник.

Також присутні висловили обурення призначенням головою департаменту соціального захисту населення ОДА Костянтина Нестеренка. Керівники кількох інтернатів раніше заявили про вимагання ним «відкатів».

Читати також: Погуляйко і його люди. Хто є хто у кабінетах Волинської ОДА

Вадим Ваврищук каже, що разом з однодумцями переконуватиме депутатів обласної ради зібрати сесію і висловити недовіру голові ОДА Юрію Погуляйку. Сам посадовець до атовців не вийшов. Натомість з ветеранами спілкувався його заступник Анатолій Костик.

«Ми й не сподівались, що Погуляйко прийде. Було очікувано, що виставлять Анатолія Костика, бо він єдиний в цій команді з Волині і не викликає в нас такої антипатії, як будь-хто інший, кого вони могли виставити», - запевнив Вадим Ваврищук.

Анатолій Костик сказав, що передасть вимоги атовців своєму керівнику.

Самі ж протестувальники заявили, що вдадуться до «радикальніших дій», якщо за 2 тижні кадрова політика в ОДА не зміниться. Що саме робитимуть, поки тримають в секреті.

Вимоги, які ветерани передали голові ОДА:

«Голові Волинської обласної

державної адміністрації

Погуляйку Ю.М.

Ми, представники активних громадських середовищ Волині, ветерани АТО та ООС, волонтери та небайдужі громадяни тривалий час спостерігаємо за діями сформованої та очолюваної Вами управлінської команди Волинської ОДА і підпорядкованих структур. На наше спільне переконання ці дії містять яскраві ознаки порушення основоположних конституційних принципів народовладдя, прав та свобод громадян, звичною стає практика відверто корупційних впливів на управлінські процеси, ігнорування вимог щодо забезпечення прозорості та публічності в діяльності органів виконавчої влади, нехтування етичними принципами поведінки державного службовця, законодавства про мову тощо.

Зважаючи на вищенаведене, за відсутності будь-яких спроб з Вашого боку щодо виправлення ситуації, ВИМАГАЄМО:

- публічно пояснити мотиви та критерії персонального добору керівних кадрів на посади у Волинській ОДА та підпорядкованих структурах;

- визнати помилки у кадровій політиці в частині призначення некомпетентних, скомпрометованих попередньою діяльністю посадовців, що вже проявили свою невідповідність займаним посадам та негайно звільнити їх;

- звільнити вже призначених та не призначати на керівні посади осіб, що скомпрометували себе антиукраїнською, антидержавною діяльністю у складі активу Партії Регіонів, на посадах в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування у період президентства Віктора Януковича, мають інші сумнівні з точки зору відповідності державним посадам факти у біографіях та життєдіяльності. Зокрема, Судакова Ю.О. з посади керівника апарату Волинської ОДА, Самусєва В.О. з посади керівника патронатної служби Волинської ОДА, Нестеренка К.Б з посади керівника департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА, Свиридова І.І. з посади директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг та будівництва у Волинській області», не призначати Халецького С.В. на посаду директора департаменту економіки Волинської ОДА та звільнити з посади радника голови; ініціювати звільнення Бакуна В.І. з посади голови Локачинської РДА та Мельника А.А. з посади заступника голови Ратнівської РДА;

- переглянути рішення щодо безпідставних звільнень порядних та фахових посадовців обласної адміністрації з мотивів їх територіальної приналежності та походження:

- припинити ганебну практику спроб незаконного, відверто корупційного впливу на процедури державних закупівель у підпорядкованих управлінських та бюджетних установах з боку посадовців обласної адміністрації;

- забезпечити неухильне дотримання посадовцями ОДА законодавства про мову в частині застосування винятково державної мови у діловому спілкуванні;

У разі ігнорування наших вимог протягом двотижневого строку залишаємо за собою право застосування усіх дозволених законодавством методів та форм громадянського спротиву з метою запобігання подальших неправових, антинародних і антиукраїнських дій з боку представників очолюваної Вами управлінської команди Волинської ОДА».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко потролив ДБР: не прийшов на допит, але відкрив виставку картин, які фігурують у справі
Наступна новина «Стан працівників стабільний». На заводі у Торчині прокоментували ситуацію з COVID-19
Останні новини
Схожі новини