В обласній лікарні пересаджуватимуть серце

В обласній лікарні пересаджуватимуть серце

У Волинській обласній клінічній лікарні відкрили другу чергу лікувально-діагностичного відділення.

 «Ми відкриті для інновацій, і наша лікарня – цьому яскравий приклад», - сказав головний лікар Іван Сидор, переступаючи поріг нового лікувально-діагностичного відділення.

 «Ми відкрили унікальне відділення, аналогів в лікарнях інших областей немає, - ні у Львові, ні у Хмельницькому, ніде. Маючи велике бажання, можна багато що зробити, якщо зорганізувати колектив. До цього відділення входять три центри, 19 кабінетів та одне стаціонарне відділення, але роботу лікарні треба судити не за кількістю кабінетів, а за змістом. Немає таких рідкісних захворювань, які ми не могли б діагностувати на рівні нашої лікарні», - наголосив Іван Сидор.

Також, з його слів, унікальність діагностично-лікувального відділення у тому, що воно охоплює усю необхідну діагностику – МРТ, комп’ютерна томографія, ультразвукова діагностика тощо.

Загалом відділення налічує аж 11 кабінетів ультразвукової діагностики різних органів.

«Апаратура має фантастичні можливості. Місяць-півтора тому ми придбали в лабораторію обладнання, яке дозволяє робити аналізи крові 120 пацієнтам менш як за дві хвилини. Зараз багато хворих здає кров на цукор, а з новим апаратом маємо можливість зробити 5 тисяч аналізів в годину», - розповів головний лікар.

Лікар-офтальмолог Оксана Галецька розповіла про можливості офтальмологічного кабінету, де проводять, як первинний прийом пацієнтів, так і нескладні оперативні втручання лазером.

«Лазером можемо оперувати сітківку. В основному наші пацієнти – старші люди, діабетики… А взагалі від сліпоти ми врятували багато людей завдяки вчасній діагностиці, бо пацієнти, які до нас звертаються, мають лише одне бажання, - бачити, а ми маємо можливість їм допомогти у цьому», - сказала Оксана Галецька.

Відвідавши кабінет ультразвукової діагностики серця, Іван Сидор розповів, що протягом року в стінах лікарні проводять близько 900 операцій на серці, з зупинкою серця кількість операцій сягає вже 150 на рік.

«Ми б робили і більше, але ці операції дуже дороговартісні, однак в нас дешевше, аніж в Києві, тому робити такі втручання їдуть з Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Львова… Зараз ми вже готуємо спеціалістів до пересадки серця. Місяць тому ми приймали німецького лікаря, який нам влаштував дві показові операції із пересадки штучного серця… Операції пройшли успішно, лікар після них навіть не заходив в реанімацію до пацієнта, бо був впевнений, що він буде жити», - поділився планами Іван Сидор.

Величезним досягненням обласної лікарні є наявність єдиного в Україні відділення, яке лікує онкохворих унікальним методом.

«На ангіографі шукають пухлину, судину, яка її живить, ставлять катетер, через який цілеспрямовано вводять хіміопрепарат… Тобто препарат йде не по всьому організмові, а діє безпосередньо на пухлину», - розповів головний лікар Іван Сидор.

Серед запрошених на відкриття діагностично-лікувального відділення був і голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

«Приємно ходити по лікарні… Вони справляються самі, грошей не просять», - напівжартома сказав голова облради, а всерйоз, - пообіцяв за потреби сприяти розвитку обласної лікарні. 

До слова, обладнання для другої черги діагностично-лікувального відділення закуплене за кошти субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами систем кровообігу у Волинській області».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Проект бюджету-2018 не відповідає Бюджетному кодексу, - Гунчик
Наступна новина Волинська прокуратура змусила власника СТО сплатити пайову участь
Останні новини
Схожі новини