В українському Криму − день української вишивки. ВІДЕО

В українському Криму − день української вишивки. ВІДЕО

В українському Криму − день української вишивки. Попри російську окупацію громада півострова намагається зберегти традиції та історію свого народу. В етнографічному музеї відбувся захід, присвячений п'ятиріччю з дня відкриття Музею української вишивки імені Віри Роїк.

Регіональна громадська організація "Українська громада Криму", яка й організувала дійство існує на окупованій території вже понад два роки. Активісти різними засобами намагаються популяризувати українську культуру та мову на півострові.
 

Видатна українська вишивальниця народилася 25 квітня 1911 року в місті Лубни Полтавської області. Там же в артілі вишивальниць вона освоїла техніку роботи з нитками на полотні. Віра Роїк жила в Криму з 1952 року. Мисткиня провела 30 персональних виставок, її роботи були популярні не лише у Радянському Союзі а й за кордоном. Пізніше їй присвоїли звання Героя України. Померла вишивальниця третього жовтня 2010 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У мережі набирає популярність українська пародія на фільм «Сам удома». ВІДЕО
Наступна новина Проект бюджету-2018 не відповідає Бюджетному кодексу, - Гунчик
Останні новини
Схожі новини