В Україні на свята може бути нова хвиля масштабних кібератак

В Україні на свята може бути нова хвиля масштабних кібератак

В період новорічних свят можлива серія масштабних кібератак на українські енергомережі, – пише Канал24.

Фахівці з кібербезпеки помітили зростання активності з боку хакерів. І запевняють, що вже є свідчення про можливу нову кібератаку.

За словами засновника та керівника компанії з промислової кібербезпеки Dragos Роберта Лі, останніми тижнями він помітив незвичне зростання діяльності в Україні тієї ж групи осіб, які провели напад 2016 року. Тоді в середині грудня хакери здійснили повністю автоматизовану атаку, яка в реальному часі зірвала роботу Київської станції енергопостачання і спричинила відключення, які тривали в столиці декілька годин.

У статті зазначається, що група не вела діяльності в Україні з часу останнього нападу і до середини листопада 2017 року.

«За нашими оцінками, було б повністю раціонально очікувати проведення атаки цього місяця»,– попередив Лі.

Видання припускає, що активізація діяльності хакерів може бути розвідкою, підготовкою до наступної операції або методом залякування.

«Нападники можуть провести атаку, якщо вони переконані, що це принесе їм користь і що ризик того, що їх спіймають, є достатньо низьким»,– зазначив фахівець інституту SANS Майкл Ассант.

Експертів особливо непокоїть можливість широкого розповсюдження вірусу або можливість того, що кібератака триватиме більше, ніж один день. А також будь-яка вірогідність зриву роботи телекомунікацій або диспетчерської системи літаків.

Нагадаємо, що окрім атаки 2016 року, українські енергомережі зазнавали атаки у 2015 році. Тоді російські хакери на декілька годин відключили електроенергію для 225 тисяч споживачів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині двоє чоловіків пограбували студентку
Наступна новина Дощ на голову та грибок на стінах: грошей на ремонт даху луцького будинку − немає. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини