В Україні заборонили відоме знеболююче

В Україні заборонили відоме знеболююче
джерело фото: КОРДОН

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками опублікувала нові розпорядження про заборону двох популярних препаратів – знеболюючого «Ренальган-Біолік» і антисептика «Біосепт».

Відповідні документи опубліковані на сайті відомства і пояснюють дію заборон, а також їх тривалість, – пише Обозреватель.

Що стосується «Ренальган-Біоліку», всв аптеки, в яких він є в наявності, повинні знищити його або повернути виробникові.

«Заборонити реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу «Ренальган-Біолік» розчин для ін’єкцій 2 мл або 5 мл в ампулах №5, № 10 в пачці українського виробництва», – сказано в документі.

Цей препарат використовується для симптоматичного лікування больового синдрому при спазмах гладкої м’язової тканини внутрішніх органів.

Антисептик «Біосепт» вироблявся в Україні і використовувався для дезінфекції шкіри рук. Всі аптеки повинні помістити даний препарат в карантин до наступного розпорядження.

«Тимчасово заборонити реалізацію і застосування лікарського засобу «Біосепт», розчин для зовнішнього застосування 96%, по 100 мл, серії 051217, українського виробництва в зв’язку з невідповідністю вимогам аналітичної нормативної документації реєстраційного посвідчення», – йдеться в документі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин здобув перемогу на Odesa Half Marathon 2018
Наступна новина Відома авіакомпанія обмежить безплатне провезення ручної поклажі
Останні новини
Схожі новини