В Україні змінили правила прописки

В Україні змінили правила прописки
Фото ілюстративне

Уряд схвалив постанову «Про внесення змін у Правила реєстрації місця проживання». Згідно з документом, при реєстрації неповнолітньої дитини не вимагатимуть документи, що підтверджують право на проживання в житлі за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків чи законного представника.

У разі відсутності цих документів, якщо житло в іпотеці або в довірчій власності, реєстрація місця проживання буде за згоди власника/співвласника житла, наймача або членів його сім'ї (за згодою іпотеко власника або довірчого власника), пише УНІАН.

Крім того, працівник органу реєстрації може перевірити, чи перебуває житло в іпотеці або в довірчій власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. У заяві на реєстрацію місця проживання відтепер можна вказувати, що житло перебуває в іпотеці/довірчій власності як спосіб забезпечення виконання зобов'язань.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрили оновлений магазин «Сім23». Що там є?
Наступна новина В Україні зареєстрували 477 нових випадків COVID-19. Тих, хто одужав – менше
Останні новини
Схожі новини