Вчені знайшли загадкові істоти на вершині Евересту

Вчені знайшли  загадкові істоти на вершині Евересту

Вчені стверджують, що є живі істоти, для яких Еверест є справжнім домом.

Підкорення Евересту є найголовнішою метою завзятих альпіністів, але вершина піддається далеко не всім. Однак вчені стверджують, що є живі істоти, для яких Еверест є справжнім домом, пише Сегодня.

Вчені з США з'ясували, що найбільшими любителями природних хмарочосів є гімалайські павуки. Цей вид членистоногих ховається в затишних куточках і тріщинах Евересту, що робить їх одних з найбільш високожівущіх створінь на Землі. Альпіністи знаходили їх навіть на позамежної висоті в 6700 метрів. Ці представники членистоногих здатні харчуватися практично всім, що здатне долетіти так високо.

Дослідники стверджують, що вище 7 000 метрів вже не може ніхто жити, так як далі вже починається "зона смерті". У ній не можна перебувати довго і організм не здатний відновитися на такій висоті. З цієї причини гімалайські павуки живуть на найбільшій висоті в світі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Одесі дівчина прилипла язиком до зупинки
Наступна новина На добудову школи №27 виділять три мільйони з Держфонду регіонального розвитку
Останні новини
Схожі новини