Верховна Рада проголосувала за продаж землі

Верховна Рада проголосувала за продаж землі

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 щодо продажу сільськогосподарської землі.

Відповідне рішення на засіданні Верховної Ради 13 листопада підтримали 240 народних депутатів. Про це пише Українська правда.

Ініціатором законопроєкту № 2178 був Кабінет міністрів. Нардепи подали 10 альтернативних проєктів закону. Засідання почалося із затримкою,  бо депутати від "Батьківщини" та "Опозиційної платформи – За життя" блокували президію та трибуну.

"Опозиційна платформа - За життя" пропонувала власний законопроект про продовження мораторію на продаж землі та всеукраїнський референдум.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що громадяни інших держав та іноземні компанії отримають право купувати українську землю, якщо на це дасть згоду народ на референдумі.

В Україні відбулося чимало акцій протесту проти зарповадження ринку землі.

Так, волинські одноосібники, представники малих і середніх сільськогосподарських підприємств долучилися до Всеукраїнської акції протесту «Ні розпродажу землі».

Під час короткотермінової попереджувальної акції 11 листопада з 9:30 до 10:00 селяни перекривали трасу в селі Кременець Рожищенського району,

Також  11 листопада у Володимир-Волинському районі відбулася мирна акція приватних землевласників, фермерів, громадських активістів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У школі Рожищенського району відновили дах, який вітер зруйнував ще навесні
Наступна новина У «Карабасі Барабасі» запрошують скуштувати нові страви
Останні новини
Схожі новини