Віряни з громади на Волині щотижня збирають і возять допомогу на передову. ФОТО

Віряни з громади на Волині щотижня збирають і возять допомогу на передову. ФОТО

Щотижня віряни євангельської церкви "Спасіння" Мар`янівської тергромади передають гуманітарну допомогу на схід. Доставляти гуманітарні вантажі розпочали через місяць після початку повномасштабної війни. Для поїздок придбали бус. 

Як розповів Суспільному пресвітер церкви Андрій Степасюк, за цей час вони подолали 90 тисяч кілометрів.

Волонтери везуть гуманітарну допомогу переважно для цивільного населення на Харківщину та Миколаївщину, однак, бувають і в "гарячих точках".

"Військові частини просять, звертаються за допомогою рідше, але ми також возимо. Туди дозвіл потрібно мати – на Бахмут, і в ті ближчі регіони, не всіх туди пускають", – говорить Андрій Степасюк.

Богдан Мартинюк відвозить вантажі на охоплені боями території. Каже, що під час поїздок бувають різні ситуації: потрапляв під обстріли, бачив, як жінку контузило, солдата ранило.

Молодь євангельської церкви складає продуктові набори, жінки печуть пироги, печиво та хліб. Окрім продуктів, на схід возять одяг, іграшки та медикаменти, для цього співпрацюють із благодійними місіями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Додому поки не збирається: переселенка відкрила в Луцьку аптеку і хоче створити мережу на Волині
Наступна новина Затримали шахрая, який вкрав у волинянина на вулиці телефон і зняв з його рахунку 40 тисяч
Останні новини
Схожі новини