Волинські контрозвідники допомогли засудити бойовика з «ДНР»

Волинські контрозвідники допомогли засудити бойовика з «ДНР»
Джерело фото: прес-служба УСБУ у Волинській області

За матеріалами Служби безпеки України Токмацький районний суд Запорізької області засудив бойовика терористичній організації «ДНР» до десяти років позбавлення волі заочно.

Співробітники контррозвідки встановили, що у вересні 2014 року мешканець Амвросіївського району Донецької області приєднався до незаконних збройних формувань, повідомляє прес-служба УСБУ у Волинській області.

Перебуваючи у складі бандформування він брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції поблизу с. Біла Кам’янка Старобільського району Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк розповів про бурштин, сепаратистів та корупцію в органах

Згодом обіймаючи «посаду командира взводу» зловмисник організовував незаконні спостережні пункти бойовиків, а також здійснював підготовку «підлеглих».

Суд визнав учасника угруповання винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-1 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового вироку до виконання. Засудженого оголошено в розшук. Викриття протиправних дій зловмисника проводилось Управлінням СБУ у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Іґнобелівська премія: 10 переможців 2018 року
Наступна новина РПЦ припиняє згадувати Варфоломія під час Богослужінь
Останні новини
Схожі новини