Волинські ОТГ могли недоотримати близько трьох мільйонів

Волинські ОТГ могли недоотримати близько трьох мільйонів

Уже третій рік волинські ОТГ, утворені у 2015-2017 роках отримують додаткові фінансові ресурси для розвитку своєї інфраструктури.

Так цьогоріч, 4 квітня, у газеті «Урядовий кур’єр» опубліковане розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ у 2018 році».

Втім, на Волині дві об’єднані громади могли недоотримати від держави майже 2 мільйони 657 тисяч інфраструктурної субвенції, через неточності у визначенні прощ територій ОТГ.

Про це повідомляє консультант з комунікацій Асоціації міст України Тамара Зубенко.

Як розповів консультант з правових питань проекту ПУЛЬС на Волині Валентин Малиновський, під час підготовки цього розпорядження він виявив суттєві помилки щодо двох ОТГ Волинської області.

– Під час перевірки за дорученням Асоціації міст України показників, що впливають на розмір цієї субвенції, виявилося, що площа території Забродівської ОТГ Ратнівського і Оваднівської ОТГ Володимир-Волинського районів не відповідала дійсності, адже була занижена у десять разів.

Утім, зазначені неточності вдалося вчасно відкорегувати. Уточнені з цими ОТГ дані ним були негайно відправлені до АМУ та Волинської ОДА, – каже Малиновський.

У результаті, передбачені у проекті розпорядження Кабінетом Міністрів розміри субвенції, виправили і їх збільшили для Забродівської ОТГ на1 млн 444,8 грн, а для Оваднівської – 1 млн 211,8 грн.

До речі, під час узгодження показників консультант Офісу реформ Волинського регіонального відділення АМУ Валентин Малиновський також виявив серйозні розбіжності у чисельності населення ОТГ із даними в розпорядженні Уряду.

Майже в усіх громадах Волині фактична чисельність населення більша за показники, передбачені урядовим розпорядженням.

Наприклад, у Любешівській, Княгининівській, Дубівській ОТГ така розбіжність сягає понад тисячу осіб, що суттєво впливає на розмір інфраструктурної субвенції. Це пов’язане з тим, що в Україні немає державного реєстру населення, а органи державної статистики у своїй роботі використовують дані Всеукраїнського перепису населення ще 2001 року.

Тому ОТГ спільно з управлінням статистики, управлінням юстиції, міграційною службою слід вирішувати зазначену проблему.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Цієї п’ятниці у Луцькому НТУ оберуть кращого студента
Наступна новина Голова Волинської ОДА завтра відвідає Іваничівський район
Останні новини
Схожі новини