Волинянин Василь Рижук садив чорнобривці у Берліні біля пам’ятника радянським солдатам

Волинянин Василь Рижук садив чорнобривці у Берліні біля пам’ятника радянським солдатам
Василь Рижук у Берліні

Волинський скульптор Василь Рижук, відомий своєю «чорнобривцевою» акцією, побував у Берліні, де посадив квіти біля пам’ятника загиблим морякам на меморіальному комплексі у Трептов-парку.

Василь Рижук виклав любительське відео, де його на телефон знімають в момент висадки квітів біля пам’ятника з написом «Вечная пам'ять павшим героям».

«Ось цими руками посадив 627 з половиною кілометрів квітів біля дороги. І приїхав… А скоро день Перемоги. То думаю, треба тут посадити теж» - розповідає Василь Рижук.

«Квіти миру з України длп полеглих воїнів. Берлін.Трептов парк. Меморіал» – прокоментував відео Василь Рижук. 

 

 

КВІТИ МИРУ З УКРАЇНИ ДЛЯ ПОЛЕГЛИХ ВОЇНІВ. Берлін.Трептов парк.Меморіал.

Posted by Василь Рижук on Saturday, 4 May 2019
Довідково. Меморіал в Трептов-парку (Берлін) – радянське меморіальне кладовище і меморіальний комплекс з братською могилою. Знаменитою є фігура радянського солдата з дівчинкою на руках, встановлена у 1949 році. Він мечем розбиває фашистську свастику і стоїть ногою на її уламках, в лівій руці тримає дівчинку, що до нього притуляється. Всередині п'єдесталу скульптури –  мавзолей.
Раніше на мозаїчному куполі мавзолею російською і німецькою мовами золотом написані слова  Сталіна: «Ныне все признают, что советский народ своей самоотверженной борьбой спас цивилизацию Европы от фашистских погромщиков. В этом великая заслуга советского народа перед историей человечества».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині піймали рекордно великого коропа. Назвали Котигорошком і відпустили
Наступна новина У «Волинській Голландії» зрізають тюльпани. Комбайн «стриже» вершечки, люди знімають на телефони
Останні новини
Схожі новини