Воїну з Луцького району просять присвоїти звання Героя України посмертно

Воїну з Луцького району просять присвоїти звання Героя України посмертно

Просять присвоїти звання Героя України (посмертно) сержанту Бекеруку Василю Володимировичу, 1973 р.н., жителю с. Залісці, Луцького району Волинської області, командиру 2 танкової роти танкового батальйону військової частини А1008 міста Володимир.

Відповідну петицію на сайті президента зареєстрував Андрій Бекерук.

Василь Бекерук був призваний на військову служку під час мобілізації 06.04.2022 р. та з 25.05.2022 по 19.02.2023 рр. брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи у районі населених пунктів Роздолівка, Виїмка, Переїзне – Донецької області; Любяже, Шевченкове, Моначинівка, Куп’янськ, Кучерівка, Петропавліка, Западне, Піщане, Дворічна – Харківської області.

Загинув 19 лютого 2023 р. близько 8 ранку внаслідок прямого влучання боєприпасу збройних формувань рф в танк Т72 АВ (стройовий номер 723), виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Дворічна, Куп’янського району Харківської області .

«Василь відважно виконував свій обов’язок громадянина України. Чудовий син, вірний чоловік, люблячий батько, надійний друг і побратим – до останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі, це важка втрата для всіх. Усі, хто був із ним знайомим, говорять, що такі люди, як Василь – зустрічаються вкрай рідко. За словами його ротного, Бекерук Василь був безстрашним, готовий до ризику заради мети. Чоловік мав кілька контузій та осколкові поранення. Перебуваючи постійно в зоні активних бойових дій, ніколи не скаржився, натомість старався підтримував оточуючих, завжди намагався мати піднесений настрій і піднімав настрій та бойовий дух тим, хто стояв пліч-о-пліч», – йдеться у тексті петиції. 

Воїн був нагороджений почесним нагрудним знаком з нагоди Дня танкіста, отримав подяку-грамоту за мужність та відвагу під час виконання бойового завдання, нагороджений орденом «За мужність та відвагу» ІІІ ступеня (посмертно).

Без сина залишилась 70-річна мама, без чоловіка – дружина-вдова, а двоє синів – без батька.

Підписати петицію можна за посиланням. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині рятувальники попередили пожежу авто, яке потрапило у ДТП. ФОТО
Наступна новина На Волині за неоформлених працівників і продаж шин без чеків оштрафували підприємця
Останні новини
Схожі новини