Захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Воїну з Волині Георгію Семенюку просять присвоїти звання Героя України посмертно.

Відповідну петицію на сайті президента зареєструвала Тетяна Семенюк

Семенюк Георгій Павлович, 05.10.1992 року народження, уроженець села Старий Порицьк, Павлівської громади, Володимирського району, Волинської області, бойовий медик, молодший сержант в/ч А7064, 100-ї Окремої бригади сил ТРО ЗСУ, 55-го батальйону, 1 стрілецької роти, 1 стрілецького взводу.

В період 2015-2017 років, проходячи віййськову службу за контрактом, безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах Донецької і Луганської областей. Отримав статус учасника бойових дій. В 2018 році був звільнений з лав ЗСУ в резерв.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії Георгій не зміг стояти осторонь і в лютому 2022 року, з перших днів війни, поповнив ряди захисників України. Спочатку боронив північні кордони України на кордоні з білоруссю. З березня 2023 року, разом з побратимами, успішно виконував бойові завдання на сході України. Перебуваючи в найгарячіших точках, "на нулі", отримав декілька контузій, але й надалі мужньо виконував свій обов'язок і до останнього подиху залишався вірним своєму народу та Батьківщині.

Загинув Георгій 25 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Діброва, Луганської області, під час артилерійського обстрілу, отримавши смертельні поранення не сумісні з життям. 5 жовтня йому мав виповнитись 31 рік.

«Я, наш десятилітній син, вся родина, побратими, друзі, пишаємося Георгієм, його патріотизмом, незламністю, мужністю і вважаємо, що Георгій заслуговує на найвищу державну нагороду - присвоєння звання Героя України (посмертно)» – зазначила авторка. 

Підтримати петицію можна за посиланням. До кінця збору підписів залишилось 90 днів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Правоохоронець з Волині за 8 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон. ФОТО
Наступна новина У Луцькій громаді з'явиться ще одна камера автофіксації порушень ПДР
Останні новини
Схожі новини