Воїну з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Воїну з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Просять присвоїти почесне звання Героя України (посмертно» хороброму захиснику, старшому солдату, гранатометнику механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти військової частини А4574, Зімичу Дмитру Анатолійовичу.

Відповідну петицію на сайті Президента зареєструвала Юлія Герець

Дмитро народився 6 жовтня 1996року в с. В'язівне, Любешівської громади, Волинської області. У 2012 році закінчив загальноосвітню школу |-|| ст. у своєму рідному селі. Після закінчення школи навчався у Любешівському технічному коледжі, де у 2015 році здобув професію " тракториста- машиніста сільськогосподарського виробництва". Пізніше в цьому навчальному закладі в 2018 році, здобув другу спеціальність "обслуговування та ремонт двигунів" .

Восени 2018 року Дмитро був призваний на строкову службу, яку проходив на Черкащині. За час проходження строкової служби у підрозділі пожежної роти військової частини А3177 зарекомендував себе з позитивної сторони, як сумлінний та ввічливий військовослужбовець.

Дмитро завжди був цілеспрямованою і відповідальною людиною, тому в перші місяці повномасштабного вторгнення не зміг стояти осторонь та восени 2022 р. вступив до ЗСУ. Він встиг і одружитись 1 вересня 2022 р. під час відпустки.

Виконуючи обов'язки військової служби в районі проведення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримання збройної агресії російської федерації у Донецькій області, під час наступальних дій в напрямку населеного пункту Одрадівка Бахмутського району 09.10. 2022 р. отримав вибухові травми несумісні з життям.

«Діма був життєрадісною, чесною, порядною, відповідальною людиною, готовим завжди прийти на допомогу. Дуже любив, цінував та поважав батьків, дружину, при кожній можливості телефонував рідним, підбадьорював та оберігав їх від хвилювання, ніколи не жалівся, завжди був веселим. Діма був справжнім патріотом своєї Батьківщини, за яку віддав найдорожче – своє життя.

Я пишаюся своїм таким молодим братом, що в свої 26 років він не побоявся подивитися смерті в очі, він знав, що ризикує життям заради свободи свого народу. Я вважаю, що мій брат Зімич Дмитро заслуговує найвищої державної нагороди – Героя України  посмертно) – зазначила Юлія Герець.

Станом на 13 листопада петиція набрала 18075 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 66 днів. Підписати петицію можна за посиланням


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обірвалося життя захисника з Луцького району
Наступна новина У ДТП неподалік Луцька постраждала одна людина: подробиці аварії
Останні новини
Схожі новини