Захиснику з Волині посмертно присвоїли звання Героя України

Захиснику з Волині посмертно присвоїли звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський присвоїв загиблому уродженцю села Сокіл Рожищенської громади, лейтенанту 125-ї бригади ТрО Тарасу Чайці звання Герой України.

Про це повідомили у міській раді. 

Згідно з указом №644/2023 від 29 вересня 2023 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові нашого земляка удостоїли ордена "Золота Зірка".

Нагадаємо, Тарас Чайка народився у селі Сокіл Рожищенсчької громади у 1993 році. Закінчив Львівський національний університет природокористування, Міжрегіональну академію управління персоналом. У 2022 році здобув ступінь магістра права та планував стати адвокатом.

Після навчання на військовій кафедрі на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Тарас Чайка отримав звання "молодший лейтенант".

У перші дні російського вторгнення в Україну пішов на війну добровольцем. Служив у лавах 125-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Був командиром окремого розвідувального взводу. 16 квітня військовий здобув звання "лейтенант".

2 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі бойових дій в Донецькій області автомобіль, в якому перебував Тарас Чайка, потрапив під танковий обстріл. Лейтенант Чайка Тарас отримав осколкове поранення не сумісне з життям, однак він зумів спрямувати автомобіль в сторону протилежну обстрілам, чим врятував життя екіпажу машини. Від отриманого поранення Тарас Чайка загинув.

Поховали Героя на Личаківському військовому цвинтарі у Львові.

У захисника залишилися мама, дружина, донька, брат та бабуся.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кулеметник з волинської бригади отримав «Золотий хрест» від Залужного. ФОТО
Наступна новина У Луцькій громаді попрощалися з Героєм Андрієм Тюріним. ФОТО
Останні новини
Схожі новини