Як артисти Волинського народного хору готують нову різдвяно-новорічну програму

Як артисти Волинського народного хору готують нову різдвяно-новорічну програму

20 років поспіль артисти Волинського народного хору до новорічних свят готують нову програму. 27 грудня в облмуздрамтеатрі – перший виступ. Протягом свят Волинський народний хор дасть чотири концерти.

Про це розповів Суспільному художній керівник та головний диригент хору Олександр Стадник.

Різдвяна концертна програма волинського хору – це 21 вокальний та танцювальний номери.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Чи міг я очолити хор Верьовки? Думаю, так. Але...» - Олександр Стадник. ІНТЕРВ’Ю

Балетна трупа презентує п’ять композицій з хором та два окремих номери. "Ми "Скакунець" підготували новий номер. Крім того реставрували хореографічну мініатюру "Три діди". Програма побудована на тому, щоб був синтез пісенної, оркестрової та танцювальної культури. Так, як було, по суті, в народі", – каже головний балетмейстер Валерій Смірнов.

Оркестр, хор та балетна група – одночасно на сцені 70 артистів. Цьогорічну програму максимально оновили піснями та танцями, каже художній керівник хору.

"В нас є декілька нових пісень, вони є нетрадиційні для нашого виконання. Трошки заінтригую. Буде така пісня. Думаю, буде дуже цікаво, тому що, в такому стилі ми ще не працювали, не співали", – анонсував керівник хору.

Для студента Київського національного університету культури та мистецтв Дмитра Сердюка це другий концерт у складі Волинського народного хору. Артист родом із Запоріжжя, каже: є фанатом Волинського народного хору.

"Я давно мріяв сюди потрапити. Навіть досі не можу повірити, що знаходжусь тут, маю нагоду співати і проходити практику від університету. Впевнений в тому, що я сюди повернусь, тому що мені тут дуже подобається, люди дуже добрі та талановиті", – розповів студент.

Читайте також: Філя з філармонії спить у кріслі Стадника. КІТ НА ОФІСІ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина НСЗУ розширить безоплатні медпослуги для українців. Про що йдеться
Наступна новина Волинянин хотів перевезти через кордон наркотики і засунув їх у шкарпетки
Останні новини
Схожі новини