Як реалізовуватимуть програму Президента «Зелена країна» на Волині

Як реалізовуватимуть програму Президента «Зелена країна» на Волині
Фото ілюстративне

Уже цієї осені лісівники Волині розпочинають реалізацію програми Президента України «Зелена країна» паралельно з проведенням акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом».

Про це повідомляє пресслужба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Головний лісівник області Олександр Кватирко нагадав: у рамках програми Президента за три роки в Україні буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років планується збільшення площ нових лісів на 1 мільйон гектарів.

«Цієї весни лісовідновлення на Волині проведено на 4872 гектарах. Відновлено кожну ділянку. 2308 га – це площа створених вручну лісів. Щоб заліснити таку територію, ми щороку вирощуємо на розсадниках 22 млн сіянців. Масштабна робота. Вона вже цієї осені продовжиться в рамках програми Президента «Зелена країна». Вже відбулася офіційна її презентація на рівні держави.  Тож оголошуємо про її старт на Волині», – наголосив начальник управління.

Олександр Кватирко також зазначив, що разом із лісівниками цього року ліс традиційно садили більше 7 тисяч волинян. Акції з посадки лісу вже давно стали своєрідною ознакою весни. Безперечно: значна кількість людей додасться ще під час осінньої кампанії. Про своє бажання долучитися вже заявили сотні волинян.

«Одразу наголошу керівникам підприємств: максимально попрацюйте у своїх громадах – про президентську програму та умови акції має знати кожен. Охочих попрацювати разом із лісівниками на посадці лісу стає усе більше. Ми вимушено скорочували кількість учасників лише через карантинні вимоги», – повідомив Олександр Кватирко.

Зараз лісівники збільшують власні потужності щодо заготівлі насіння та вирощення посадкового матеріалу, обговорюють із керівниками громад питання виділення земель під заліснення.  

Варто зазначити, що цього року акція «Створюємо ліси разом» відбудеться у дещо новому форматі і матиме благодійну мету.

Уже діє спеціальний сайт https://zelenakraina.gov.ua/, де кожна людина зможе відстежити хід висадки лісу в кожному регіоні.

Долучитися зможуть всі без винятку  – для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом». Лісівники зі свого боку проведуть необхідні інструктажі та забезпечать посадковим матеріалом.

Читати також: «Ситуація є кричущою». На Камінь-Каширщині пошкодили значні площі лісу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Бо маю право». Пустовіт про своє звільнення
Наступна новина У Володимирі розкажуть, як зробити діяльність громадських організацій потужнішою
Останні новини
Схожі новини