Який губернатор, такі й протести. Хто прийшов на мітинг під Волинську ОДА

Який губернатор, такі й протести. Хто прийшов на мітинг під Волинську ОДА

Коза, «Гуцулка Ксеня», хлопці у кросівках і Віталій Сніжко з колонкою. З колонки лунає попсове «Юра, прощай». На третьому поверсі Білого дому відкрили вікно і слухали.

Ще з вечора у Луцьку на ранок 3 грудня анонсували мітинг-прощання з головою Волинської ОДА Юрієм Погуляйком.  Дивись, хто прийшов.

 *  *  *

В очікуванні...
Кому – мітинг, кому – робота

Від ранку на площі «більше поліції, ніж людей». З плакатами і гаслами про зарплату несміливо стають на бруківку працівники ради профспілок області. На чолі – голова ради Іванна Дубинка-Філософ, каже: подібні акції цього дня у всіх регіонах України. На Волині теж запланували ще з п’ятниці і до мітингу-прощання не мають жодного стосунку.

Голова молодіжної ради при Волинській ОДА Віталій Сніжко несе колонку. З колонки гучно лунає: «Юра, прасті, Юра прощай…». Після зауваження поліції музику вимикають.

Лунає «Юра прасті»

 *  *  *

Раптом на площу підтягується цілий духовий оркестр. Цих хлопців часом можна було побачити біля Старого ринку, де вони грали задля заробітку. Репертуар той самий: «Волинь моя», «Гуцулка Ксеня». Не «прощальний», радше – весільний.

Прощалися з оркестром...

 *  *  *

Неочікувано троє молодиків приводять козу і пофарбоване золотом коритце з капустиною, морквиною та буряком. То, кажуть, волинська казна, а Машка (так представили козу) має з нього їсти.

Машка замість їсти випорожнилася просто на майдані.

Терпець поліції увірвався: хлопців наполегливо просять піти разом зі своєю козою.

«Заберіть козу»

 *  *  *

Ще за кілька хвилин напроти стели шикується трохи молодиків у кросівках. Тримають красномовні плакати. Наприклад: «Не дої нас». 

Жінки з плакатом «Сила – в єдності, перемога – в боротьбі» трохи стороняться…

Збоку за цим дійством спостерігає голова обласної ТВК Іван Лазорко, звечора він закликав людей прийтинг на мітинг. 

Хлопці представлялися як «інкогніто»
...Але тримали промовисті плакати

 *  *  *

Віталій Сніжко коментує для ЗМІ: молодь вийшла сюди з протестом, щоб засвідчити, що такому губернаторові не місце на Волині.

Дослівно.

«Ми бачимо абсолютне ігнорування, як активу області, так і простих людей, які приходять зі своїми проблемами, своїм болем. Ще два дні тому я бачив, як тут стояли люди з приводу недобудованої школи. Вони дуже чекали Юрія Погуляйка, але я вже тоді казав – він до вас не вийде. Це майже нереально, бо він ні до кого не виходить. Люди залишились розчаровані. Так само, як 99% тих, хто приходить до цих стін. Я – голова Молодіжної ради Волинської області при ОДА. За рік ми не змогли ні разу потрапити до нього в кабінет, хоча кілька разів на тиждень комунікував спершу з помічником, а тепер – керуючим справами ОДА Юрієм Судаковим. Вони просто кормили нас «завтраками». А коли ми врешті прийшли, їхні прихильники зверхньо сказали: «Ви розумієте, хто ви, а хто губернатор?». З таким ставленням він сидітиме дуже довго, якщо ми не допоможемо йому піти. Відставка Юрія Погуляйка – єдине рішення, яке може допомогти Волинській області», – зауважив Віталій Сніжко.
Віталій Сніжко: «За рік ми не змогли ні разу потрапити до нього в кабінет»
«Відставка Юрія Погуляйка – єдине рішення, яке може допомогти Волинській області»
Віталій Сніжко демонструє, яке смс отримав увечері
від керівника апарату ОДА Юрія Судакова
Обличчя протесту

 *  *  *

Далі обіцяли ще «багато шахтерів». Але ті, схоже, не доїхали.

Текст і фото: Олена ЛІВІЦЬКА. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні зайняті менше половини «ковідних» ліжок. На Волині - 32%
Наступна новина Луцький замок відновлює роботу у вихідні дні
Останні новини
Схожі новини