Якщо епідситуація не зміниться, освітні заклади будуть закриті, - Погуляйко

Якщо епідситуація не зміниться, освітні заклади будуть закриті, - Погуляйко

Голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко звернувся до волинян з проханням дотримуватись карантинних вимог та зазначив, що якщо епідситуація на Волині не буде відповідати вимогам МОЗ, то освітні заклади будуть закриті на карантин.

Відповідну заяву опублікували на сторінці ОДА у фейсбуці.

Текст подаємо без змін:

Усі ми сподівалися, що карантин швидко закінчиться і ми повернемося до звичного способу життя. На жаль, очікування не виправдалися і сьогодні нам доводиться вносити корективи у наші звички та правила, звикати до нових та більш жорстких.
Наразі в Україні показники інфікування коронавірусом хворих на COVID-19 досить високі. Час від часу ми спостерігаємо чергові антирекорди за кількістю нових випадків захворювання.

Волинь належить до небагатьох регіонів, де рівень захворюваності тривалий час залишається високим. Як вже відомо, обласний центр Волині потрапив до червоної зони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19, а також 2 райони – до помаранчевої зони.
Єдиний спосіб зупинити стрімке поширення хвороби – це дотримання встановлених рекомендацій. Вони загальновідомі і практикуються в усьому світі: масковий режим у громадських місцях, дотримання соціальної дистанції і використання антисептиків.

Розумію, що багато хто з вас уже стомився від необхідності постійного контролю за своїми діями та часто забуває одягнути маску чи обробити руки антисептиком. Але нам треба вчитися з цим жити, адаптовуватися до нових вимог та робити усе від нас залежне, аби ситуація залишалася контрольованою, а вірус не поширювався ще більше.

Пам’ятаймо: наше життя напевне уже не буде таким, як було до карантину. Зрештою, є й чимало позитивних моментів у тому, що спіткало весь світ. Ми навчилися більше уваги приділяти один одному, турбуватися про батьків та людей літнього віку, дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог та більше цінувати життя і здоров’я.

Тому звертаюся до кожного волинянина: не забуваймо одягати маски в публічних місцях і транспорті, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції. Дотримуймося цих правил під час богослужінь, масових заходів, перебуваючи в кінотеатрі, на відпочинку чи в закладах громадського харчування.

Пам’ятаймо, що наближається початок нового навчального року. Ми уже спробували навчати наших дітей дистанційно і дуже хочемо, аби з 1 вересня вони сіли за шкільні парти, а не за комп’ютери вдома. Однак, якщо епідеміологічна ситуація не буде відповідати вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.

Не забуваймо, що, приймаючи рішення про продовження карантину та встановлюючи правила його дії, уряд шукає баланс між карантинними заходами і забезпеченням комфортного життя громадян. Однак, ці рішення не матимуть результатів, якщо ми будемо ігнорувати рекомендовані вимоги.
Тому будьмо обачними і відповідальними, аби захистити себе та своє оточення.

Нагадаємо, Волинь поділили на чотири зони. Луцьк – у «червоній», закрити мають усі заклади та скасувати громадський транспор. Натомість, Ігор Поліщук заявив, що міськрада не погоджується з цим рішенням і поки закривати заклади не будуть, а також скасовувати транспорт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Полтавського терориста ліквідував снайпер. Що відомо?
Наступна новина На Волині 45 нових хворих на коронавірус. Де саме?
Останні новини
Схожі новини