З «Луцьководоканалу» звільнилося 86 працівників через «критично малу» зарплатню

З «Луцьководоканалу» звільнилося 86 працівників через «критично малу» зарплатню

У 2019 році з підприємства звільнилося 86 працівників робітничих спеціальностей. Основна причина – фізично важка праця і критично мала зарплатня. Середня заробітна плата працівників підприємства за 2019 рік становить – 7907 тис. грн. на місяць.

Заробітна плата працівників підприємств галузі формується по застарілих зарегульованих принципах, – повідомляють на сайті міськради. 

Навіть обов'язковий соціальний пакет, що надають працівникам галузі, не може компенсувати низького рівня заробітної плати. Молоді спеціалісти неохоче пов'язують свою кар`єру з комунальними галузями, отже у водоканалах залишаються працювати фахівці передпенсійного та пенсійного віку. Середній вік працівників КП «Луцькводоканал» становить 47 років.

Нормативна кількість працівників, які необхідні для роботи підприємства, відповідно до розрахунків становить близько 820 осіб. Фактична чисельність персоналу на даний момент складає лише 524 особи. 

Наразі терміново потрібно заповнити 296 вакансій (робітники і в т.ч. інженерно-технічні працівники). Особливо гостро бракує електрогазозварників, слюсарів АВР, водіїв автотранспортних засобів, слюсарів-ремонтників та електромонтерів.

«Скорочення штату працівників водопровідно-каналізаційних господарств неприпустиме, адже для цього потрібна повна автоматизація процесів та висока кваліфікація фахівців, а водоканали вимушені працювати на застарілому обладнанні, яке потребує постійного підтримання його в робочому стані. Крім того, за технікою безпеки є певні вимоги до чисельності персоналу. Складні та небезпечні види робіт дозволяється виконувати лише вдвох або більшою кількістю працівників», – зауважив керівник «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Київський бар обіцяє безкоштовно частувати клієнтів луцької кав'ярні, в якій працюють «сонячні» люди
Наступна новина ПЦУ запускає додаток для мобільних телефонів «Моя Церква»
Останні новини
Схожі новини