З Польщі передали евакуаційне авто для волинської бригади: до відправки готують ще одне

З Польщі передали евакуаційне авто для волинської бригади: до відправки готують ще одне

Для бійців волинської 14-ї механізованої бригади імені князя Романа Великого з Польщі передали евакуаційне авто.

Про це розповів «Суспільному» керівник самооборони Рожища Олександр Дулюк.

Авто переобладнали з буса родини заробітчан, які нині живуть у Польщі.

Один із тих, хто лагодив евакуаційну машину – Андрій Максімов. Це вже друге таке авто, яке чоловік з друзями модернізував і відправив на фронт для медиків ЗСУ. Першу, передану торік у грудні, каже, знищила ворожа артилерія.

Volkswagen переробляли кілька тижнів.

«В нас в Україні війна і ми мусимо допомагати, мусимо працювати на війну і допомагати всім, чим можемо. Об’єднуються всі. Слава Україні! Ми обов’язково переможемо», – говорить майстер.

Волонтери з Рожища доправили машину до України. Вадим Зінгель говорить: авто обладнане додатковим освітленням, світловими маячками, а також камерами переднього і заднього вигляду.

«Можна їздити і вночі без світла, тому що вони там часто їздять без світла, світломаскування. Є лебідка, бо буває, що злітає в кювет при обстрілах. Машина міцна, ці авто були в Німеччині як штатні машини армії», – додає волонтер.

Як розповіла волонтерка Віра Шварцкоп, евакуаційне авто також має перетворювач напруги на 220 вольтів, дефібрилятор та прилад для штучної вентиляції легень. Купити частину обладнання в евакуаційну машину допомогли поляки.

Цього разу польські лікарі, каже керівник самооборони Рожища Олександр Дулюк, заповнили її медичними необхідними для порятунку життів речами: бандажами, пластирами при кровотечах, засобами при опіках.

Нині, говорить волонтер, готують до відправки ще одне авто, аби передати дві машини на передову бійцям волинської бригади. Повезуть і медикаменти, і листи з побажанням перемоги від польських та українських дітей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях за Україну загинув воїн з Волині
Наступна новина Лікарку з Волині нагородили почесною відзнакою від Залужного
Останні новини
Схожі новини